Taylor Mays

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taylor Mays
2008-0808-USC17-TaylorMays.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 7. helmikuuta 1988
Seattle, Washington
Kansalaisuus Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja
Pituus 191 cm
Paino 100 kg
Pelipaikka takapuolustaja
Seura
Pelinumero 26
Seura vapaa pelaaja
Sarja NFL
Pelaajaura
Aik. seurat San Francisco 49ers
Cincinnati Bengals
Oakland Raiders
Saskatchewan Roughriders
NFL-varaus 49. varaus, 2010
San Francisco 49ers
Pääsarjaura 2010–

Taylor Mays (s. 7. helmikuuta 1988, Seattle, Washington) on yhdysvaltalainen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, pelipaikaltaan takapuolustaja. Mays ei ole pelannut ammattilaisena vuoden 2017 jälkeen ja hän on tällä hetkellä ilman pelaajasopimusta. Mays on pelannut urallaan kuusi kautta NFL-liigassa edustaen San Francisco 49ersia, Cincinnati Bengalsia ja Oakland Raidersia.

Ennen NFL:ää Mays pelasi Etelä-Kalifornian yliopiston USC Trojans -joukkueessa. Hänen isänsä, Stafford Mays, on entinen ammattilaistason puolustuksen linjamies, joka pelasi St. Louis Cardinalsissa sekä Minnesota Vikingsissa.

Pelaajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen vuoden 2009 NFL:n varaustilaisuutta erinomaisena harjoittelijana sekä fyysisenä lahjakkuutena tunnettua Maysiä pidettiin varmana ensimmäisen kierroksen varauksena. Hän päätti kuitenkin olla osallistumatta varaustilaisuuteen ja pelata vielä vuoden yliopistotasolla, mikä osoittautui lopulta virheeksi. Vuoden aikana Maysin osakkeet laskivat, ja suurimpana syynä tälle pidettiin hänen heikkoa mies- sekä aluevartiontia.lähde? Lopulta Mays päätyi toisella kierroksella San Francisco 49ersin haaviin.[1]

Tulokaskautensa Mays aloitti varamiehenä konkari Michael Lewisin takana, mutta viikolla neljä Mays sai tilaisuutensa aloittajana Lewisin pyydettyä siirtoa pois seurasta. Hän onnistui ottelussa erinomaisesti, ja teki jopa touchdownin torjutun lentopotkun jälkitilanteesta. Maysin erinomaisten otteiden ansiosta 49ers kykeni lopulta vapauttamaan Lewisin sopimuksestaan, ja teki Maysistä vakituisen aloittajan vahvemman takapuolustajan pelipaikalle.

Cincinnati Bengals hankki Maysin elokuussa 2011, vaihdossa neljännen kierroksen varausvuoroon.[2] Mays pelasi neljä kautta Cincinnatissa.

Pelaajasopimuksen päätyttyä hän siirtyi Minnesota Vikingsiin keväällä 2015.[3] Vikings purki Maysin sopimuksen jo kesällä ja hän siirtyi Detroit Lionsiin, josta hänet irtisanottiin harjoituskauden kokoonpanojen vahvistamisen aikana.[4] Mays päätyi lopulta Oakland Raidersiin, jonka kokoonpanoon hän ei aluksi mahtunut, mutta takakentän pelaajien loukkaantumisten takia Maysille tuli tarvetta.[5] Kaudella 2015 Mays pelasi viisi ottelua Oaklandissa.

Mays palasi Cincinnatiin kaudella 2016. Hän jäi kesällä kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä ja NFL langetti hänelle neljän ottelun pelikiellon. Cincinnati vapautti Maysin sopimuksesta, kun NFL päätti jatkaa pelikieltoa toisella neljällä ottelulla.[6] Mays ei lopulta pelannut kaudella 2016 missään. Vuonna 2017 Mays pelasi kanadalaisessa CFL-liigassa Saskatchewan Roughridersissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Taylor Mays Stats pro-football-reference.com. Viitattu 15.3.2019. (englanniksi)
  2. Vincent Frank: Why the San Francisco 49ers Traded Taylor Mays to the Cincinnati Bengals Bleacher Report. Viitattu 15.3.2019. (englanniksi)
  3. Vikings sign Taylor Mays ESPN. Viitattu 15.3.2019. (englanniksi)
  4. Detroit Lions release safety Taylor Mays nfl.com. Viitattu 15.3.2019. (englanniksi)
  5. Oakland Raiders to re-sign Taylor Mays nfl.com. Viitattu 15.3.2019. (englanniksi)
  6. Taylor Mays facing additional suspension nfl.com. Viitattu 15.3.2019. (englanniksi)