Taylor Barnard

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taylor Barnard vuonna 2023.

Taylor Barnard (s. 1. kesäkuuta 2004 Norwich) on brittiläinen autourheilija, joka ajaa tällä hetkellä FIA Formula 2 Championship -sarjassa. Hän toimii myös McLarenin Formula E -tallin testikuljettajana.

Entinen Formula 1 -kuljettaja ja kauden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg on toiminut suojattina hänen urallaan.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barnard aloitti uransa Karting-sarjoista vuonna 2012 Trent Valley Kart Clubissa. Sieltä hän haarautui Super 1 National Championship -sarjaan ja lopulta ylsi sarjan mestariksi vuonna 2017. Barnard siirtyi OK Junior -luokkaan vuonna 2018. Hän ajoi Nico Rosbergin pyörittämässä Rosberg Racing Academy -tiimissä siirryttyään KF2 OK -luokkaan vuonna 2019 ja voitti WSK Champions Cupin. Vuonna 2020 Barnard saavutti CIK-FIA European Championship — OK -luokassa toisen sijan.

Barnard aloitteli kilpauraansa Italian Formula 4 -sarjassa vuonna 2020. Hän ajoi kahdeksan kilpailua saavuttaen kaksi pistettä. Vuonna 2021 Barnard siirtyi ADAC Formula 4 -sarjaan. Hän saavutti kauden aikan 17 pistettä. Vuonna 2022 Barnard jatkoi sarjassa saavuttaen viisi voittoa, kolme paalupaikkaa ja kymmenen palkintosijoitusta sijoittuen sarjapisteissä toiseksi. Samana vuonna hän kilpaili myös Formula 4 UAE ja Italian F4 -sarjoissa. Vuonna 2023 Barnard siirtyi FIA Formula 3 Championship -sarjaan ajaen Jenzer Motorsportilla. Hän saavutti yhden voiton ja kolme palkintosijoitusta sijoittuen kymmenenneksi. Samana vuonna Barnard ajoi Formula Regional Middle East Championship -sarjassa sijoittuen sarjassa toiseksi.

Vuonna 2024 Barnard siirtyi FIA Formula 2 Championship -sarjaan PHM Racing -tallin kuljettajaksi. Samana vuonna hän ajoi jälleen Formula Regional Middle East Championship -sarjassa ja sijoittui jälleen toiseksi.

Barnard on toiminut McLarenin Formula E -tallin testikuljettajana vuodesta 2023. Barnard teki debyyttinsä kaudella 2024 Monacon ePrix'ssä, jossa hän tuurasi tallin vakituista kilpakuljettajaa Sam Birdiä. Barnard ajoi myös Berliinin ePrix'ssä. Hän saavutti pistesijat 10 ja 8.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]