Taschen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taschenin pääkonttori Kölnissä.

Taschen on saksalainen taidekirjojen kustantamo, jonka Benedikt Taschen perusti Kölnissä 1980.[1] Yritys sai alkunsa sarjakuvakustantamona nimellä Taschen Comics.

Taschenin kirjoissa pääpaino on edullisissa pehmeäkantisissa teoksissa, jotka usein ovat ”tiiliskiven” paksuisia mutta suuren painosmäärän takia silti edullisia. Kustantamon toiminta-ajatuksena on julkaista innovatiivisia, kauniisti muotoiltuja taidekirjoja kohtuullisin hinnoin. Taschenin suosittuja kirjasarjoja ovat Icons sekä Basic Art -taiteilijamonografiat Michelangelosta Norman Rockwelliin. Basic Architecture -sarja sisältää vastaavasti arkkitehtimonografioita. Muita Taschenin kirjoissaan esittelemiä visuaalisen taiteen lajeja ovat valokuvaus, muoti, mainonta, muotoilu, elokuva ja arkkitehtuuri.

Taschen on tullut tunnetuksi myös tuomalla vähemmän tunnettua taidetta suuren yleisön saataville yleiskirjakauppojen kautta, kuten sukupuolivähemmistöjen taidetta ja muuta ”eroticaa”, jopa pornoa. Kustantamo on julkaissut myös pienpainatteita kuten kalentereita, osoitekirjoja ja postikortteja.

Jättiteokset keräilijöille[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luodakseen mainetta kustannustoiminnalleen Taschen on julkaissut normaalin tuotantonsa vastapainona myös maailman kustannushistorian kalleimpiin kuuluvia teoksia, kuten 15 000 Yhdysvaltain dollaria maksavan 700-sivuisen jättikokoisen keräilyteoksen nyrkkeilijä Muhammad Alista, samanhintaisen järkäleen valokuvaaja Helmut Newtonista ja 4 000 dollarin kuvateoksen valokuvaaja Nobuyoshi Arakista. Kuuhun laskeutumisesta tehdyn kookkaan kuvakirjan erikoispainoksen mukana ostaja sai palan Kuusta tuotua kiveä, Muhammad Ali -teoksen mukana Jeff Koonsin tekemän veistoksen. [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Taschen