Norman Rockwell

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Norman Rockwell

Norman Percevel Rockwell (3. helmikuuta 18948. marraskuuta 1978) oli yhdysvaltalainen taidemaalari ja kuvittaja. Rockwell tunnetaan parhaiten lukuisista The Saturday Evening Post -lehdelle tekemistään kansikuvista, jotka esittivät kohtauksia arkipäiväisestä elämästä.

Rockwell aloitti taideopintonsa 16-vuotiaana, siirtyessään lukiosta Chase Art Schooliin. Sen jälkeen hän opiskeli National Academy of Designissa ja myöhemmin vielä Art Students Leaguessa. Rockwellin ensimmäinen huomattava työ oli C.H. Claudyn kirjan Tell Me Why: Stories about Mother Nature kuvitus.

Pitkäaikainen työsuhde Saturday Evening Postin kanssa alkoi, kun lehdelle työskennellyt piirtäjä Clyde Forsythe auttoi Rockwellia työnsaannissa. Rockwellin ensimmäinen kansikuva The Saturday Evening Postissa julkaistiin 20. toukokuuta 1916. Rockwell teki lehdelle 47 vuoden aikana yhteensä 321 kansikuvaa. Rockwellin suosio The Saturday Evening Postissa johti myös tilauksiin lukuisilta muilta lehdiltä.

Kuvitusten lisäksi Rockwell maalasi myös muotokuvia. Hän maalasi muotokuvat muun muassa Eisenhowerista, Kennedystä, Johnsonista ja Nixonista sekä Gamal Abdel Nasserista ja Jawaharlal Nehrusta.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Norman Rockwell.
Tämä taiteilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.