Koordinaatit: 36°1′N, 5°36′W

Tarifa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tarifa
lippu
lippu
vaakuna
vaakuna

Tarifa

Koordinaatit: 36°1′N, 5°36′W

Valtio Espanja
Itsehallintoalue Andalusia
Maakunta Cádiz
Comarca Campo de Gibraltar
Hallinto
 – Hallinnon tyyppi Kunta
 – Pormestari Francisco Ruiz Giráldez (PSOE)
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 419,67 km²
Väkiluku (1.1.2016) 18 116
 – Väestötiheys 43 as./km²

Tarifa on kaupunki Lounais-Espanjassa, Andalusiassa ja Cádizin maakunnassa. Kaupungissa on 18 116 asukasta (2016).[1]

Kaupunki sijaitsee Manner-Espanjan eteläisimmässä osassa Gibraltarinsalmen rannikolla paikassa jossa Välimeri ja Atlantin valtameri kohtaavat. Tarifan alueelta löytyykin Pyreneiden niemimaan eteläisin kohta, Punta de Tarifa. Marokon läheisyys on tehnyt Tarifasta kauttakulkukohteen, josta lähtee useita lauttoja Marokkoon. Myös laiton maahanmuutto on usein kohdistunut alueelle.

Sijainti kahden meren kohtaamispisteessä tekee Tarifasta hyvän lainelautailukohteen. Kaupungista löytyy myös hyvin säilynyt linna, Castillo de Guzmán sekä arabialaistyylinen vanha kaupunki. Tarifa on tunnettu paleoliittisista kalliomaalauksista, joita löytyy muun muassa Cueva del Moron luolasta. Ilmasto Tarifassa on kuiva, mutta lämpötilat eivät yllä niin korkealle kuin esimerkiksi Sevillassa tai muualla sisämaassa. Tarifan alueelle ulottuu myös Euroopan eteläisin luonnonsuojelualue, Parque Natural del Estrecho. Kaupungissa järjestetään vuosittain afrikkalaisen elokuvan festivaali, Festival de Ciné Africano.

Tarifan pormestari on Francisco Ruiz Giráldez (PSOE).[2]


  1. Instituto Nacional de Estadística
  2. Andrés Machado: El socialista Ruiz Giráldez se convierte en alcalde de Tarifa El Mundo. 12.11.2015. Viitattu 13.8.2017. (espanjaksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]