Tales of Zestiria

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tales of Zestiria
Kehittäjä
  • Bandai Namco Studio
  • tri-Crescendo[1]
Julkaisija Bandai Namco Entertainment
Tuottaja Hideo Baba
Suunnittelija Kōsuke Fujishima
Säveltäjä Motoi Sakuraba
Pelisarja Tales of
Julkaistu
Lajityyppi tietokoneroolipeli ja avoin pelimaailma
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: B (12 vuotta tai vanhempi)
PEGI 16
Alusta PlayStation 3, Microsoft Windows ja PlayStation 4
Jakelumuoto Blu-ray, Steam ja Humble Store
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tales of Zestiria (jap. テイルズ オブ ゼスティリア, Teiruzu Obu Zesutiria) on Namcon Tales of -roolipelisarjaan kuuluva peli. Peli julkaistiin Japanissa PlayStation 3:lle tammikuussa 2015 sekä Yhdysvalloissa ja Euroopassa lokakuussa 2015. Länsimainen versio julkaistiin myös PlayStation 4:lle ja Windowsille. Japanissa PlayStation 4 -versio julkaistiin heinäkuussa 2016.

Tarina sijoittuu ihmisten ja maailman vakauttajina toimivien henkimäisten olentojen nimeltä seraphim asuttamaan maailmaan, jossa poika nimeltä Sorey ottaa tehtäväkseen kukistaa Glenwoodin maailmaa uhkaavat negatiivisista tunteista syntyneet olennot, hellionit.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Nuori mies nimeltä Sorey oli kasvanut seraphimin keskuudessa kylässä nimeltä Elysia. Eräänä päivänä hän ja hänen ystävänsä vesi-seraph Mikleo tutkivat läheisiä raunioita ja pelastavat tytön nimeltä Alisha Diphda ja vievät hänet Elysiaan. Alishan lähdettyä kotiin, Sorey ja Mikleo kohtaavat Lunarren, joka on hellioniksi kutsuttu olento. He kohtaavat myös Järven neitona tunnetun tuli-seraphin nimeltä Lailah. Lailah ryhtyy Soreyn päälordiksi (Prime Lord) ja Mikleo ensimmäiseksi alilordiksi (Sub-Lord), antaen Soreylle kyvyn puhdistaa hellioneja ja ryhtyä Paimeneksi (Shepherd). Sorey, Mikleo ja Lailah tapaavat Alishan, joka paljastuu Hylandin kuningaskunnan prinsessaksi ja ryhtyy Soreyn ”aseenkantajaksi” (Squire) taistellakseen hellioneja vastaan tämän rinnalla. He alkavat matkustaa valtakuntien halki puhdistaakseen hellioneja ja etsiäkseen ”Katastrofin herraa” (Lord of Calamity), joka on vastuussa Kaaoksen aikakauden aiheuttamisesta olemalla hellionien synnyn aiheuttaneen ”pahansuopuuden” lähde. Matkalla he kohtaavat hellioneja itsenäisesti metsästävät tuuli-seraphin nimeltä Zaveid ja Soreyn toiseksi alilordiksi ryhtyy maa-seraph nimeltä Edna, jonka veli Eizen on muuttunut pahansuopuuden vaikutuksesta lohikäärmeeksi. Alishan resonanssi eli kyky nähdä seraphimia on kuitenkin alhainen ja hankaloittaa Soreyn tehtävää, minkä vuoksi hän joutuu jättämään ryhmän.

Hyland ja Rolancen keisarikunta ajautuvat sotaan ja Hyland ottaa Alishan panttivangikseen pakottaakseen Soreyn auttamaan heitä. Taistelun aikana Heldalf, Katastrofin herra, näyttäytyy ja melkein tappaa Soreyn, mutta salamurhaaja Rose pelastaa hänet. Sorey saa tietää neljästä pyhäköstä, joiden kokeista Paimenen täytyy selvitä tullakseen vahvemmaksi. Matkan aikana paljastuu, että Rosella on korkean tason resonanssi, joten hänestä tulee Soreyn uusi aseenkantaja. Ryhmään liittyy myös Rosea suojeleva tuuli-seraph nimeltä Dezel. Neljän kokeen jälkeen ryhmä joutuu Heldalfia palvelevan seraphin Symonnen ansaan. Lisäksi paljastuu, että Dezelin päämäärä oli kostaa Symonnelle ystävänsä kuolema ja Rosen johtaman salamurhaajakillan häpäiseminen. Rose haavoittuu ja Dezel joutuu uhraamaan itsensä. Zaveid liittyy ryhmään Dezelin tilalle Soreyn uudeksi tuulen alilordiksi.

Kun ryhmä kohtaa Heldalfin jälleen, tämä ei haluakaan tappaa heitä, vaan yrittää houkutella Soreyn puolelleen. Ryhmä perääntyy ja he päättävät ottaa selvää Heldalfin menneisyydestä. Heille paljastuu, että Heldalf oli alun perin Rolancen kenraali, jonka entinen Paimen nimeltä Michael oli pakottanut sitoutumaan langenneeseen seraph Maotelusiin ja tehnyt kuolemattomaksi rangaistuksena kylänsä hylkäämisestä vihollisen hyökkäyksen aikana. Tämä oli täyttänyt Heldalfin vihalla ja tehnyt hänestä Katastrofin herran. Kylän asukkaista kaksi vauvaa, joista toinen oli muuttunut uhrausrituaalin kautta seraphiksi, pelastuivat ja vietiin seraphimin kylään kasvatettaviksi. Nämä vauvat olivat Sorey ja Mikleo. Kuultuaan tämän kaiken, Sorey tovereineen kohtaa Heldalfin viimeisessä taistelussa ja muuttavat hänet takaisin ihmiseksi. Antaakseen Heldalfille rauhan, Sorey surmaa hänet ja yhdistyy Maotelusin kanssa karkottaakseen maailmasta kaiken pahansuopuuden, jotta ihmiset ja seraphim voivat vihdoin elää sovussa. Lopputekstien jälkeen näytetyssä kohtauksessa Mikleo tutkii vuosia myöhemmin eräitä raunioita ja unestaan herännyt Sorey pelastaa hänet putoamiselta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Ryōhei Kimura  … Sorey  
 Ryōta Ōsaka  … Luzrov ”Mikleo” Rulay  
 Mikako Komatsu  … Rose  
 Ai Kayano  … Alisha Diphda  
 Miyu Matsuki  … Fethmus ”Lailah” Mioma  
 Misato Fukuen  … Hephsin ”Edna” Yulind  
 Daisuke Ono  … Lukeim ”Dezel” Yurlin  
 Kenjirō Tsuda  … Fylk ”Zaveid” Zahdeya  
 Takayuki Sugo  … Georg Heldalf  
 Hiromi Igarashi  … Symonne  
 Mami Koyama  … Maltran  
 Takehito Koyasu  … Lunarre  
 Ichiro Nagai  … Zenrus  
 Hideyuki Hori  … Sergei Strelka  
 Tomomichi Nishimura  … Mayvin  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Robbie Daymond  … Sorey  
 Michael Johnston  … Luzrov ”Mikleo” Rulay  
 Caitlin Glass  … Rose  
 Alexis Tipton  … Alisha Diphda  
 Carrie Keranen  … Fethmus ”Lailah” Mioma  
 Kira Buckland  … Hephsin ”Edna” Yulind  
 Chris Niosi  … Lukeim ”Dezel” Yurlin  
 Ian Sinclair  … Fylk ”Zaveid” Zahdeya  
 Patrick Seitz  … Georg Heldalf  
 Christine Marie Cabanos  … Symonne  
 Xander Mobus  … Sergei Strelka  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. j株式会社トライクレッシェンド 製品情報 tri-Crescendo. Arkistoitu . Viitattu 22.1.2018. (japaniksi)
  2. Mikako Komatsu to Play Tales of Zestiria's Rosé Anime News Network. 10.9.2014. Arkistoitu . Viitattu 22.1.2018. (englanniksi)
  3. a b c d e f Dunning, Jason: Tales of Zestiria PS4 Version Confirmed, PS4 & PS3 Release Date Revealed PlayStation LifeStyle. 12.6.2015. Arkistoitu . Viitattu 22.1.2018. (englanniksi)
  4. Romano, Sal: Tales of Zestiria for PS4 launches July 7 in Japan Gematsu. 1.5.2016. Arkistoitu . Viitattu 22.1.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]