Takon Soutajat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Takon Soutajat on suomalainen soutuseura, joka on tunnettu paitsi soutuharrastuksen edistämisestä myös menestyksestään kilpailullisessa soututoiminnassa. Seura perustettiin vuonna 1968 ja on kasvanut vuosien varrella merkittäväksi toimijaksi suomalaisessa soutumaailmassa ja on eri lajit huomioon ottaen menestyvimpiä suomalaisia soutuseuroja.[1]

Historia ja Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Takon Soutajat perustettiin vuonna 1968 Tampereella. Seura on alusta asti keskittynyt soutuharrastuksen edistämiseen ja kilpailullisen soututoiminnan tukemiseen. Seuran tavoitteena on tarjota mahdollisuus soutuharrastukseen kaikenikäisille ja -tasoisille soutajille.

Takon Soutajat on aktiivinen seura, joka järjestää säännöllisesti soutuharjoituksia, kilpailuja ja tapahtumia jäsenilleen. Seura on myös mukana erilaisissa kansallisissa ja kansainvälisissä soututapahtumissa, kuten kilpailuissa ja leireillä.

Takon Soutajat kilpailee Suomessa kaikissa neljässä Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa kilpasoutulajeissa, joita ovat ratasoutu (olympialuokkien soutu), coastal-soutu, sisäsoutu ja perinteinen suomalainen puuvenesoutu. Puuvenesoudun alle kuluvat kirkkoveneet ja pienet puuveneet.

Kansainvälisesti menestyneitä seuran urheiljoita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ratasoudun maajoukkueeseen kuuluvat Takon Soutajista Joel Naukkarinen, Jukka-Pekka Kauppi ja Juho-Pekka Petäjäniemi.[2] Naukkarinen on menestynyt lisäksi sisäsoudun ja coastal-soudun arvokisoissa. Toinen tunnettu suomalainen sisäsoutaja on Takon Soutajien Klaus Geiger.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]