Taivalkunta Beat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taivalkunta Beat
Tiedot
Toiminnassa 1997–
Tyylilaji suomirock, rautalanka, beat, poprock, iskelmä
Kotipaikka Suomi
Laulukieli suomi, englanti
Jäsenet

Juha Pokkinen, laulu, komppikitara
Vesa Pokkinen, soolokitara

Entiset jäsenet

Jani Kaunisto, bassokitara (2001–2010)
Jasu Mäntylä, rummut (2004–2010)
Mika Laitinen, rummut (1997–2004)
Ilkka Saari, laulu (1997–1998)

Taivalkunta Beat on vuonna 1997 perustettu suomalainen yhtye, joka soittaa pop-, rock- ja rautalankamusiikkia. Yhtyeen keulakuvina toimivat kaksoset Juha ja Vesa Pokkinen.

Biografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taivalkunta Beat perustettiin Nokialla 7.7.1997. Nimi juontaa juurensa Taivalkunnan kylästä, missä yhtyeen kaksi jäsentä viettivät kesiään ja lomiaan.

Perustajajäsenet olivat Mika Laitinen rummuissa, Vesa Pokkinen (soolokitara) ja Juha Pokkinen (komppikitara, laulu ja bassokoodaukset). Ensimmäisillä keikoilla Ilkka Saari vieraili laulajana, mutta pian lauluvastuu siirtyi Juha Pokkiselle.

Aluksi yhtye soitti lähinnä kyläjuhlissa tai paikallisen golfklubin eri tilaisuuksissa. Pian keikkapaikat suurenivat ja tanssipaikka-ammattilainen Jouko Elevaara kiinnostui bändistä. Vuonna 1999 yhtye esiintyi Suomen suurimpien tanssilavojen vakiobändinä.

Bändin esikuva oli alkuvaiheessa Esa Pulliainen ja Agents. Yhtye sai levytyssopimuksen Tatsia musiikin kanssa vuonna 2000, ja ensimmäinen levy oli nimeltään Miks Twist, jolta radiohitiksi nousi Mika Sundqvistin studiolla äänitetty cover-sinkku ”No niin Mary Lou” sekä myöhemmin oma kappale Ada Ofelia”. Miks Twist -levy äänitettiin Jari Holmin Countryside-studiolla ja tuottajana toimi Teuvo Nummela. Vuonna 2001 yhtyeeseen tuli basisti Jani Kaunisto. Bändi osallistui Viihdyttäjä 2002 -bändikilpailuun ja sijoittui kolmen parhaan joukkoon. Warner Musicin kustantama ”Kirkkonummen Radalla” oli yhtyeen toinen albumi, ja siltä radiohitiksi nousi Juha ja Vesa Pokkisen oma kappale ”Ikkunan takaa”. Tuottajana levyllä oli Hannu Pikkarainen. 

Vuonna 2004 rumpali Mika Laitinen lopetti bändissä. Uudeksi rumpaliksi tuli Jasu Mäntylä. Bändin keikkamäärät kasvoivat, ja seuraavan albumin, nimeltään ”Luulin, että pärjään”, nimikkokappale nousi Radio-Suomen soitetuimmaksi kappaleeksi. Neljäs pitkäsoitto sai nimekseen ”Kaunis kulkija”. Se valittiin paikallisradioiden kuukauden levyksi elokuussa 2008. Levyllä vierailee solistina tangokuningas Tomi Markkola.

Yhtye hoiti keikkamyynnin pääosin itse, mutta 2000-kymmenluvun lopun managerina toimi Jukka Airaksinen. Yli 1 000 keikkaa lavoilla tehnyt yhtye on useiden tv-esiintymisien lisäksi soittanut Euroviisut 2007 -tapahtumassa, toiminut Viking Linen Yesterday Show’n vakiobändinä ja ollut mukana monella kokoelmalevyllä. Yhtyeen tavaramerkki on ollut rautalankamusiikki ja omiin sävellyksiin perustuva beat-poljento. Vuoden 2010 helmikuussa yhtye lopetti toimintansa toistaiseksi.

Vuoden 2014 syksystä alkaen Pokkisen veljekset ovat keikkailleet Taivalkunta Beat duo -kokoonpanolla.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]