Taio Cruz

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taio Cruz

Taio Cruz (s. 23. huhtikuuta) on brittiläinen laulaja-lauluntekijä ja tuottaja. Hän on kirjoittanut ja tuottanut kappaleita muun muassa Britney Spearsille, Justin Timberlakelle, Justin Bieberille ja Pussycat Dollsille. Vuonna 2008 Cruz julkaisi debyyttialbuminsa nimeltään Departure. Lokakuussa 2009 hän julkaisi toisen albuminsa nimeltä Rokstarr, joka sisältää hänen menestyneimmän kappaleensa "Break Your Heart". Kappale oli ykkösenä sekä Ison-Britannian että Yhdysvaltain singlelistalla. Maaliskuussa 2010 hän julkaisi "Break Your Heart" -kappaleen debyyttisinglenään Yhdysvalloissa.

Kahden ensimmäisen albuminsa välissä ja niiden jälkeen Cruz on tehnyt kappaleita Cheryl Colelle, Keshalle, Alexandra Burkelle, Brandy Norwoodille ja Sugababesille.

Departure (2008-2009)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cruzin albumi Departure julkaistiin Britanniassa 17. maaliskuuta 2008. Cruz on tuottanut ja kirjoittanut albumin kappaleet itse. Menestyssinglejen johdosta levy-yhtiön pomo Simon Cowell pyysi Cruzia kirjoittamaan ja tuottamaan kappaleita Alexandra Burkelle, Leona Lewisille ja Shayne Wardille.[1] Syksyllä 2008 Cruz lähti Philadelphiaan työskentelämään yhdysvaltalaisen tuottajan Jim Beanzin kanssa uutta musiikkia Britney Spearsille, Brandy Norwoodille ja Justin Timberlakelle. Häntä kysyttiin myös Anastacian ja Sugababesin seuraaville albumeille.[2]

Rokstarr (2009-)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cruz esiintyi Tinchy Stryderin läpimurto-singlellä "Take Me Back", joka sijoittui kolmanneksi Britannian singlelistalla. Tämän jälkeen hän työskenteli toisen albuminsa kanssa, alkuperäiseltä nimeltään T.W.O. (This Way Out), mutta jonka nimeksi muutettiin Rokstarr.[3] Albumi julkaistiin 12. lokakuuta 2009. Albumin ykkössingle "Break Your Heart" julkaistiin 14. syyskuuta 2009 ja se nousi ykkössijalle Britanniassa, jolla se pysyi kolme viikkoa ja top 10:ssä kuusi viikkoa. Cruz on tehnyt myös JLS -yhtyeen uutta vielä nimeämätöntä albumia.[4]

Rokstarr (tuotesarja)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. syyskuuta 2009 julkaistiin Rokstarr-niminen tuotesarja, jonka Cruz keksi. Sarjaan kuuluu asusteita, kuten aurinkolaseja ja vaatteita. Muusikot, kuten Fightstar, Shontelle, Keri Hilson ja Kelly Rowland ovat käyttäneet Rokstarr-vaatteita.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]