Tab Hunter

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tab Hunter.

Tab Hunter (s. Arthur Andrew Kelm; 11. heinäkuuta 1931) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja.

Hunter syntyi New Yorkissa saksalaisille maahanmuuttajavanhemmille. Isä Charles oli juutalainen ja äiti Gertrude myöhemmin juutalaisuuteen kääntynyt katolilainen. Hunterin ollessa lapsi hänen vanhempansa erosivat, ja hän muutti äitinsä ja veljensä kanssa Kaliforniaan. Veli Walter kuoli sotilaslääkärinä Vietnamissa. Nuoruusvuosinaan Hunter menestyi taitoluistelijana.

Hunterin tunnetuimpiin rooleihin kuuluu osa musikaalielokuvassa Mitä Lola tahtoo? (Damn Yankees, 1958). Hän juonsi vuosina 1960–1961 The Tab Hunter Show’ta televisiossa. Häntä pidettiin mahdollisena West Side Storysta tehdyn elokuvan pääroolin esittäjänä, mutta ei tullut valituksi.

Näyttelijäntyön ohella Tab Hunter menestyi myös laulajana, sillä vuonna 1957 hän valloitti Yhdysvaltain singlelistan kärkipaikan kappaleella ”Young Love”.

Hunterin ura nousi uuteen loistoon 1980-luvulla elokuvien Polyester – hullu maailma (1981) ja Saluunojen sulotar (1985) kautta. Hän julkaisi vuonna 2005 omaelämäkerran Tab Hunter Confidential: The Making of a Movie Star. Hän on bi, ja hänellä on tähti Hollywood Walk of Famella.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Dave McAleer: Encyclopedia of Hits. The 1950s. London: Blandford, 1997. ISBN 0-7137-2659-8. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.