TNT (yhtye)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
TNT esiintymässä vuonna 2009.

TNT on Norjan ensimmäisiä tunnettuja heavy metal -yhtyeitä. Sen tyylilaji on melodinen hard tai glam rock. TNT perustettiin Trondheimissa vuonna 1982. Yhtyeen tunnetuin hittikappale lienee ”10.000 Lovers (In one)” vuonna 1987 ilmestyneeltä albumilta Tell No Tales.

TNT:n eräänä tunnusmerkkinä on sen kitaristin, Ronni LeTekron kehittämä kitarointityyli. Sitä on kutsuttu konekivääri-tyyliksi (engl. machine gun sound). Klassisen kitaramusiikin vaikutteita voi löytää yhtyeen musiikista, muun muassa kitara-introista.

Yhtye on ollut nelihenkinen. Syntetisaattori-osuudet on hoitanut albumeja levytettäessä yhtyeen ulkopuolinen henkilö. Muut jäsenet yhtyeen läpimurtokaudella eli 1980-luvun keskivälissä olivat: basistina Morty Black (alias Morten Skaget) ja rumpalina Morten ”Diesel” Dahl.

Klassisen heavy metal -musiikin ystävät saattavat pitää yhtyeen vuonna 1984 julkaistua albumia, The Knighs Of New Thunder, ainakin jonkinlaisena musiikkityylin löytämisen läpimurtona.kenen mukaan? Esimerkkinä tästä voitaneen mainita kappale ”Thor With The Hammer”.

Yhtyeen alkuvaiheissa laulajana oli Tony Harnell. Myöhemmin hänen tilalleen tuli Shy-yhteen laulaja Tony Mills. TNT on levyttänyt vielä 2000-luvulla.[1]

Tony Harnell teki paluun yhtyeen laulajaksi vuonna 2022.[2]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.tnttheband.com
  2. Piia Takala: Nyt se on virallista: Tony Harnell palaa TNT-laulajaksi kaaoszine.fi. 9.11.2022. Viitattu 9.11.2022.