TAKI 183

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taki183.jpg

TAKI 183 oli varhainen graffitintekijä New Yorkissa. TAKI, kreikkalaista syntyperää, oikealta nimeltään Demetrios, toimi 1960-luvun lopussa ja 1970-luvun alussa lähettinä, ja tuolloin hänellä oli tapana kirjoittaa oma lempinimensä niiden katujen varsille, joita pitkin hän työnsä puolesta kulki. Hänen taginsa tuli Demetrioksen vaihtoehtoisesta kieliasusta Demetraki ja hänen kotiosoitteestaan 183. kadulla Manhattanin Washington Heights -alueella.

Heinäkuussa 1971 New York Times julkaisi TAKIsta artikkelin. Tämä julkisuus kannusti satoja samoilla alueilla liikkuvia nuoria kilpailevien, hänen kädenjälkeään jäljittelevien tagien tekoon. Vaikkakin TAKI oli ensimmäinen NYT:n kaltaisessa merkittävässä julkaisussa palstatilaa saanut graffitintekijä, on sanottu, että esimerkiksi toinen artisti nimeltään "Julio 204" aloitti oman taginsa aktiivisen kirjoittelun häntä aikaisemmin. Hänen toimintansa keskittyi kuitenkin pienemmälle alueelle, eikä hän siksi ehkä saanut koskaan yhtä paljon huomiota osakseen.

TAKI 183 on myöhemmin tiettävästi lopettanut graffitien teon, keskittyen perhe-elämään. Työkseen hän on pitänyt muun muassa autokorjaamoa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.