Sylvia Browne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sylvia Browne (19. lokakuuta 1936 Kansas City, Missouri20. marraskuuta 2013 San José, Kalifornia[1]) oli yhdysvaltalainen henkilö, joka väitti itsellään olleen yliluonnollisia kykyjä. Hän julkaisi lukuisia kirjoja, joita on käännetty useille eri kielille.

Browne väitti yliluonnollisten kykyjen kulkevan hänen suvussaan. Hän väitti itse perineensä nämä kyvyt jo lapsuusiässään. Hän kuvasi kirjoituksissaan ja puheissaan usein tuonpuoleista. Hänellä oli sanojensa mukaan henkiopas ”Francine”. Browne esitti useita epäonnistuneita ennustuksia; hän esimerkiksi ennusti, että vuonna 2000 Yhdysvalloissa valittaisiin demokraattinen presidentti.[2]

Browne perusti 1986 Society of Novus Spiritus -nimisen ”gnostilais-kristillisen” kirkon, joka oman ilmoituksensa mukaan seuraa Jeesuksen opetuksia unohtamatta buddhalaisuuden, juutalaisuuden, islamin tai hindulaisuuden viisautta.

Browne sai 1990-luvun alussa vuoden ehdollisen petostuomion. Hän oli hyvin kiistelty henkilö; hänen työtään arvosteli voimakkaasti muiden muassa skeptikko James Randi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Botelho, Greg: Renowned psychic, bestselling author Sylvia Browne dies at 77 21.11.2013. CNN. Viitattu 21.11.2013. (englanniksi)
  2. Predictions for 1999. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]