Suvi Tiilikainen

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Suvi Marjut Tiilikainen (o.s. Miinala, s. 21. elokuuta 1980 Kemi) on suomalainen malli ja Miss Suomi 2000. Tuolloin toiseksi tuli Jenni Dahlman ja kolmanneksi Kati Nirkko. Miinala osallistui myös Miss Universum -kilpailuun, muttei menestynyt. Miinalan kolmas ja viimeinen missikisa oli Miss Skandinavia vuonna 2001. Miinala tuli toiseksi, hän oli Jenni Dahlmanin ensimmäinen perintöprinsessa.

Suvi on työskennellyt mallitoimisto Paparazzissa. Hän tekee edelleen mallin töitä, mutta on sanonut ryhtyvänsä kotiäidiksi ja vetäytyvänsä julkisuudesta kokonaan.lähde?

Suvi on myös juontanut Jenni Dahlmanin ja Henry Aflechtin kanssa Nelosella pyörinyttä Fit4you -ohjelmaa. Ensimmäisen kauden jälkeen Suvi ja Jenni saivat jättää työnsä ja paikalle tuli aerobikkaaja Tiia Piili. Viimeisin ohjelma, jossa Suvi on ollut mukana, oli MTV3-kanavalla keväällä 2006 pyörinyt viihdeohjelma Tanssii tähtien kanssa. Suvin tanssiparina oli Juha Pykäläinen. Pari putosi toisena ohjelmasta. Suvi on osallistunut myös muihin televisioohjelmiin, kuten Krisse Show ja Tuttu Juttu Show.

Suvin aviomies on entinen jääkiekkoilija Jukka Tiilikainen. Pariskunta avioitui kesällä 2006.[1][2]

Suvi Tiilikainen on kouluttautunut meikkaajaksi ja tekee tämän alan töitä mallintöidensä ohella.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Urheilutiedon SM-kilpailun 2007 kysymykset (Kysymys 42) Suomen urheilutietäjät ry. Viitattu 10.4.2011.
  2. Urheilutiedon SM-kilpailun 2007 vastaukset (Kysymys 42) Suomen urheilutietäjät ry. Viitattu 10.4.2011.