Summer Days (And Summer Nights!!)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Summer Days (And Summer Nights!!)
The Beach Boys
Studioalbumin Summer Days (And Summer Nights!!) kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  tammikuu–toukokuu 1965
 Julkaistu 28. kesäkuuta 1965
 Tuottaja(t) Brian Wilson
 Tyylilaji Rock
 Kesto 26.42
 Levy-yhtiö Capitol Records
The Beach Boysin muut julkaisut
The Beach Boys Today!
1965
Summer Days (And Summer Nights!!)
1965
Beach Boys' Party!
1965

Summer Days (And Summer Nights!!) on The Beach Boysin yhdeksäs studioalbumi ja yhtyeen toinen vuonna 1965 julkaistu albumi. Summer Days (And Summer Nights!! nousi Yhdysvaltain listoilla toiseksi ja heinäkuussa 1966 neljänneksi Britannian albumilistalla.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Today!, erityisesti sen kakkospuoli oli ollut merkittävä muutos kohti hienostuneempaa tyyliä ja Capitol Recordsin väitetään kyselleen yhtyeen johtajalta Brian Wilsonin tämän musiikillisia aikomuksia. Levy-yhtiö halusi enemmän ”Beach Boys -tyylistä” musiikkia seuraavalle levylle. Yhtye tunnettiin tässä vaiheessa uraansa stereotyyppisesti iloisena fun in the sun (”hassuttelua auringossa”)-yhtyeenä, joka lauloi hiekkarannoista, tytöistä ja hauskanpidosta.lähde?

Vaikka nopeasti tarkasteltuna Summer Days (And Summer Nights!!) näytti paluulta All Summer Longin tyyliin, Brian Wilson oli luonut huolellisesti monimutkaiset ääniraidat sanoituksiltaan kevyiden ”Amusement Parks USA” ja ”Salt Lake City” kappaleiden taustalle. Albumilla oli myös jousi-instrumentaali ”Summer Means New Love” ja Yhdysvaltain listakolmoseksi nousseella hittikappaleella ”California Girls” oli sinfoninen intro. Jälkikäteen voi nähdä, että Wilson oli menossa kohti klassikkoalbumi Pet Soundsin äänimaailmaa.lähde?

Albumin kappaleista ”The Girl from New York City” oli vastaus aiemmin samana vuonna ilmestyneelle The Ad Libsin ”The Boy from New York Citylle”lähde?. ”Then I Kissed Her” -kappaleella Wilson yritti löydä sankarinsa Phil Spectorin tämän omassa pelissäselvennälähde?. ”Then I Kissed Her” nousi brittilistan neljänneksi toukokuussa 1967 ja oli toinen levyn kappaleista, jolla Al Jardine oli soololaulajana. Toinen oli uudelleenäänitetty ”Help Me, Rhonda”, joka edellisellä Today!-albumilla oli mukana nimellä ”Help Me, Ronda”. Kappale oli Beach Boysien uran toinen singlelistaykkönen. ”Girl Don't Tell Me”, jolla soololaulajana toimi Carl Wilson, oli kappale jolla viisi yhtyeen jäsentä soitti jotain soitinta (sessiomuusikoiden asemasta). Tuotannollisesti ”California Girlsin” ohella toinen merkittäväkenen mukaan? kappale oli Burt Bacharach -tyylinen ”Let Him Run Wild”.

Hassuttelua edusti toiseksi viimeinen kappale ”I'm Bugged at My Ol' Man”. Kappale oli viittaus Wilsonien isään Murryyn, joka oli erotettu yhtyeen managerin tehtävistä edellisvuonna.lähde?

Summer Days (And Summer Nights!!) on myös ensimmäinen albumi, jolla on mukana aiemmin yhtyeen keikkamuusikkona Brianin sijaisena toiminut Bruce Johnston. Johnston oli mukana yhtyeen valokuvaussessioissa, mutta kuvissa hän ei ollut mukana, koska hänellä oli voimassa oleva sopimus Columbia Recordsin kanssa. Ensimmäinen kansikuva, jossa Johnston on mukana oli vuoden 1968 Friends. Summer Daysin kansikuvasta puuttuu myös Al Jardine, koska hän oli kuvausten aikaan kipeänä. Kansikuvan otti Ken Veeder.[2]

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikki kappaleet ovat Brian Wilsonin ja Mike Loven tekemiä, ellei toisin mainita.

NroNimiSäv&sanKesto
1.The Girl from New York City1.54
2.Amusement Parks U.S.A.2.29
3.Then I Kissed HerPhil Spector/E. Greenwich/J. Barry2.15
4.Salt Lake City2.00
5.Girl Don't Tell MeBrian Wilson2.19
6.Help Me, Rhonda2.46
7.California Girls2.38
8.Let Him Run Wild2.20
9.You're So Good to Me2.14
10.Summer Means New LoveBrian Wilson1.59
11.I'm Bugged at My Ol' ManBrian Wilson2.17
12.And Your Dream Comes True1.04

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]