Strangeland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Strangeland
Ohjaaja John Pieplow
Käsikirjoittaja Dee Snider
Tuottaja David L. Bushell
Säveltäjä Anton Sanko
Pääosat Dee Snider
Kevin Gage
Robert Englund
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Ensi-ilta 1998
Kesto 85 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Strangeland on Dee Sniderin kirjoittama kauhu/jännityselokuva vuodelta 1998. Elokuva kertoo skitsofreniasta kärsivästä sadistisesta Captain Howdystä/Carlton Hendricksistä (häntä näyttelee Dee Snider itse), joka houkuttelee Internetistä uhreikseen nuoria kiduttaakseen heitä.

Captain Howdy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Captain Howdy on tuttu nimi muistakin yhteyksistä. Twisted Sisterin (jonka laulusolisti Dee Snider myös on) levyllä Stay Hungry (1984) kappaleessa Horror-teria mainitaan Captain Howdy. Sama nimi mainitaan myös Manaaja-elokuvassa, jossa Linda Blair kommunikoi tämän nimisen aaveen kanssa käyttäen Ouija-lautaa.lähde?

Dee Snider on ripotellut elokuvaan pieniä viittauksia niin Twisted Sisterin musiikkiin, kuin mm. Robert Englundin näyttelemän Freddy Kruegerin (Painajainen Elm Streetillä) hahmoon.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Captain Howdy käyttää Internetin chat-huoneita hyväkseen houkutellakseen luoksensa nuoria, joita tämän jälkeen kiduttaa julmasti eri tavoin. Suuri osa toiminnasta pyörii erilaisten lävistysoperaatioiden ympärillä. Kun Captain Howdy nappaa etsivä Mike Gagen tyttären, tämä ryhtyy ajojahtiin löytääkseen tämän. Captain Howdy saadaan lopulta kiinni, ja tämä tuomionsa kärsittyään ja saatuaan lääkityksen skitsofreniaansa palaa kotiinsa vain huomatakseen, ettei ole tervetullut sinne. Kaupungin väki käy hänen kimppuunsa, muttei onnistu hänen tappamisessaan. Lääkkeet katoavat, ja kohta Captain Howdy on taas entistä kovemmassa vauhdissa. Hän kidnappaa Gagen tyttären uudelleen, ja etsivän on pakko lähteä tämän perään vielä kerran.