Stefan Rettenegger

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stefan Rettenegger
Henkilötiedot
Syntynyt3. helmikuuta 2002 (ikä 22)
Uran tiedot
Laji yhdistettyView and modify data on Wikidata
Maailmancup
Kaudet 2020–
Paras sijoitus 2.
Voitot 0
Palkintokorokkeella 11

Tietolaatikko päivitetty 17. maaliskuuta 2024

Mitalit
Maa:  Itävalta
Miesten yhdistetty
MM-kilpailut
Pronssia Pronssia Planica 2023 joukkuekilpailu
Pronssia Pronssia Planica 2023 sekajoukkuekilpailu

Stefan Rettenegger (s. 3. helmikuuta 2002) on itävaltalainen yhdistetyn hiihtäjä.

Planican MM-kilpailuissa 2023 Rettenegger saavutti ensimmäistä kertaa arvokilpailuohjelmassa olleessa sekajoukkuekilpailussa pronssia. Lisäksi hän saavutti joukkuekilpailussa niin ikään pronssia sekä sijoittui suurmäen Gundersen-kilpailussa viidenneksi ja normaalimäen Gundersen-kilpailussa seitsemänneksi.

Yhdistetyn maailmancupissa Rettenegger kilpaili ensimmäisen kerran Seefeldissä tammikuussa 2020. Ensimmäistä kertaa maailmancupin pisteille hän ylsi saman vuoden joulukuussa Ramsaussa oltuaan 20:s. Ensimmäistä kertaa kymmenen parhaan joukkoon hän sijoittui Rukalla marraskuussa 2022 oltuaan viides. Rettenegger sijoittui maailmancupin osakilpailussa viidenneksi myös Seefeldissä tammikuussa ja Oberstdorfissa helmikuussa 2023. Rettenegger saavutti ensimmäisen maailmancupin palkintopallisijansa sijoittumalla kolmanneksi Rukalla marraskuussa 2023. Hän sijoittui kolmanneksi Ramsaun toisessa kilpailussa joulukuussa 2023. Hän sijoittui kolmanneksi Oberstdorfin ensimmäisessä kilpailussa ja toiseksi Oberstdorfin jälkimmäisessä kilpailussa tammikuussa 2024. Hän sijoittui toiseksi Schonachin ensimmäisessä kilpailussa ja jälkimmäisessä kilpailussa kolmanneksi tammikuussa 2024. Hän sijoittui kolmanneksi Seefeldin kolmannessa kilpailussa helmikuussa 2024. Hän sijoittui toiseksi Otepään kolmannessa kilpailussa helmikuussa 2024. Hän sijoittui toiseksi Lahden kilpailussa. Hän sijoittui kolmanneksi Oslon ensimmäisessä kilpailussa. Hän sijoittui toiseksi Trondheimin kilpailussa. Maailmancupin kokonaiskilpailussa hän oli toinen.

Nuorten MM-kilpailuissa Rettenegger saavutti joukkuekilpailun kultaa Oberwiesenthalissa 2020. Lahden kilpailuissa 2021 hän saavutti hopeaa joukkuekilpailussa ja pronssia normaalimäen Gundersen-kilpailussa. Zakopanen kilpailuissa 2022 hän voitti kultaa normaalimäen Gundersen-kilpailussa ja saavutti pronssia sekä joukkue- että sekajoukkuekilpailussa.

Stefanin isoveli Thomas on myös yhdistetyn hiihtäjä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stefan Rettenegger Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS). (englanniksi)