Sortavalan Viritys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sortavalan Viritys
Perustettu 1911
Paikkakunta Sortavala
Lajit Urheilun yleisseura

Sortavalan Viritys oli suomalainen urheiluseura. Se perustettiin jo vuonna 1911, mutta se toimi rekisteröitymättömänä aina marraskuun 12. päivään 1925 saakka. Seuran kotipaikka oli Sortavalan kaupunki.

Viritys osallistui pesäpallon SM-kilpailuihin vuosina 1927 ja 1929 karsiutuen kummallakin kerralla cup-muotoisesta kilpailusta heti ensimmäisessä ottelussaan. Myös jalkapallossa seura kävi kokeilemassa SM-kilpailujen tasoa vuosina 1923 ja 1927, mutta menestys ei ollut sen parempi. Kausi 1928 päättyi luovutukseen jo ensimmäisessä kamppailussa.

Virityksen palloilutoiminta siirtyi 1930-luvun alussa kahdelle erikoisseuralle, Sortavalan Palloseura perustettiin 1929 ja Sortavalan Palloilijat heti seuraavana vuonna.

Viimeiset kilpailunsa kotikaupungissaan Viritys järjesti niinkin myöhään kuin 28. toukokuuta 1944, jolloin Vakkosalmen kisapuistossa järjestettiin Maastojuoksun Suomen-mestaruuskilpailut.

Kohta tämän jälkeen Sortavala oli jätettävä ja seura siirtyi evakkoon Poriin, jossa se jatkoi toimintaansa ja järjesti joitakin kilpailujakin omissa nimissään. Viritys sulautui vähitellen Porin Tarmoon. Yhdistysrekisteristä seura poistettiin vuonna 1991.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.