Sonic Assassins

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sonic Assassins on Hawkwind-yhtyeen jäsenten, laulaja Robert Calvertin ja kitaristi Dave Brockin, sivuprojekti vuodelta 1977.

Synty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Devonissa tuolloin asuneet Calvert ja Brock ystävystyivät paikallisen Ark-yhtyeen jäsenten kanssa (yhtye oli jo aiemmin lämmitellyt Hawkwindia) ja ehdottivat yhteisen yhtyeen perustamista[1]. Calvertin ja Brockin lisäksi yhtyeeseen tulivat Arkista basisti Harvey Bainbridge, rumpali Martin Griffin sekä kosketinsoittaja Paul Hayles. Nimi tuli Michael Moorcockilta, joka kutsui Hawkwindia nimellä Sonic Assassins.

Keikka ja nauhoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonic Assassins soitti vain yhden keikan, Barnstaplessa Queens-hallissa 23. joulukuuta 1977. Keikka nauhoitettiin ja siihen tehtiin myöhemmin dubbauksia. Tarkoituksena oli julkaista livealbumi, mutta tähän päivään mennessä vain viisi kappaletta on julkaistu:

Legendaariseksi muodostunut "Over The Top" syntyi puhtaasti improvisaation avulla. Harjoituksista poissaollut Calvert ei ollut tietoinen muuttuneesta kappalejärjestyksestä, ja yhtyeen aloittaessa soiton Calvert oletti ensin tulevan "Master Of The Universe" -kappaleen. Jammailun kuitenkin jatkuessa Calvert improvisoi taidokkaasti uusia ja vanhoja lyriikoitaan.

Jatko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hawkwindin jatkaessa toimintaa keväällä 1978 Sonic Assassins pistettiin telakalle. Yhteiset soittohommat kuitenkin jatkuivat myöhemmin: Hawkwindin kosketinsoittajan Simon Housen erottua kesken kevään 1978 Yhdysvaltain kiertuetta Paul Hayles soitti koskettimia kiertueen loppuajan ja yhtyeen hajottua kiertueen jälkeen Griffin ja Bainbridge liittyivät Calvertin ja Brockin Hawklords-projektiin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.