Somsak Sithchatchawal

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Somsak Sithchatchawal
Tiedot
Oikea nimi Somsak Sithchatchawal
Lempinimi -
Painoluokka ylempi kääpiösarja
Maa  Thaimaa
Syntymäaika 19. joulukuuta 1974
Syntymäpaikka Lampang, Thaimaa
Otteluasento oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 68
Voitot 60
– tyrmäysvoitot 43
Tappiot 4
Ratkaisemattomat 3
Ei tuomiota/
mitätöity
1

Somsak Sithchatchawal (s. 19. joulukuuta 1974 Lampang, Thaimaa) on thaimaalainen nyrkkeilijä ja entinen WBA-ammattilaisliiton ylemmän kääpiösarjan (55,3 kg) maailmanmestari.

Ennen kuin Somsak siirtyi nyrkkeilyn pariin, hän harrasti maansa kansallisurheilua thai-nyrkkeilyä ja otteli lajissa kaikkiaan 25 ottelua. Thai-nyrkkeilyssä kilpailu oli kuitenkin kovaa ja hän katsoi menestysmahdollisuutensa paremmiksi tavallisen nyrkkeilyn parissa. Ammattilaiseksi hän ryhtyi 20-vuotiaana vuonna 1995.

Kahdeksannessa ammattilaisottelussaan 7. joulukuuta 1996 Somsak otteli Ricky Matulessya vastaan IBF:n mannertenvälisestä ylemmän kärpässarjan mestaruudesta ja tyrmäsi vastustajansa 11. erässä. 27. joulukuuta 1998 hän voitti Elton Taaibosin WBF:n ylemmän kääpiösarjan mestaruusottelussa viidennen erän tyrmäyksellä. Hän puolusti mestaruuttaan Geoffrey Municaa, Haruhiko Kawaita, Herry Makawimbangia ja Hasan Ambonia vastaan. 9. kesäkuuta 2001 hän voitti Takao Ikedan ottelussa PABA:n ylemmän kääpiösarjan väliaikaisesta mestaruudesta. Hän puolusti titteliä Allan Morrea ja Michael Domingoa ja saatuaan mestaruuden täydellisesti nimiinsä vielä 19:ää muuta haastajaa vastaan menestyksekkäästi.

Vaikka Somsak oli hallinnut painoluokkaansa PABA:n otteluissa mennen tullen, oli hän maailman mittakaavassa vielä varsin tuntematon nimi. 18. maaliskuuta 2006 hän kohtasi Pariisissa WBA-liiton ylemmän kääpiösarjan maailmanmestaruusottelussa hallitsevan mestarin Mahyar Monshipourin, joka oli aiemmin puolustanut titteliään viidesti menestykekkäästi. Altavastaajana otteluun lähtenyt Somsak kuitenkin voitti ottelun teknisellä tyrmäyksellä kymmenennessä erässä, ja heti ottelun jälkeen Monshipour ilmoitti lopettavansa uransa.

Ensimmäisen kerran Sithchatchawal puolusti mestaruuttaan 10. huhtikuuta 2006 Celestino Caballeroa vastaan häviten Wat Ban Rai hallissa käydyn ottelun kolmannessa erässä teknisellä tyrmäyksellä käytyään erän aikana kolmasti kanveesissa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.