Slide Away

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Slide Away”
Oasis
Kappaleen ”Slide Away” kansikuva
Kappaleen tiedot
 Albumilta Definitely Maybe
 Julkaistu 1994
 Tuottaja(t) Oasis, Mark Coyle, Owen Morris, David Batchelor
 Tyylilaji rock
 Kesto 06.32
 Levy-yhtiö Creation, Epic

Slide Away on brittiläisen rock-yhtyeen Oasiksen debyyttialbumilla Definitely Maybella vuonna 1994 julkaistu kappale. Kappale julkaistiin myöhemmin samana vuonna Whatever singlen b-puolena. Myöhemmin raita on julkaistu Yhdysvalloissa vuoden 1996 singlejulkaisun Champagne Supernovan b-puolena. Kappale on myös julkaistu yhtyeen kokoelmalla Stop the Clocks.

Kappale oli yhtyeen alkuaikoina erittäin soitettu kappale, mutta vuoden 1995 keikkojen jälkeen kappaletta on kuultu ainoastaan kitaristi Noel Gallagherin akustisilla keikoilla omana versionaan. Kuitenkin 2008 Dig Out Your Soul albumin kiertueella kappale on otettu mukaan. Mainittakoon että kappale oli Rock N' Roll Starin ohella ainut kappale, joka selvisi yhtyeen debyyttialbumin ensimmäisistä studiosessioista, sillä loput kappaleet nauhoitettiin myöhemmin.

Noel on sanonut että Liam Gallagherin vokaalisuoritus studiossa on hänen mielestään Liamin paras koskaan tehty laulusuoritus.

Kappaleen suosio fanien joukossa on erittäin suuri, ja se on julkaistukin suosionsa (ja Noelin) takia jopa Oasiksen kokoelmalla Stop the Clocks (2006).

Kappale Oasiksen julkaisuilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slide Awayn studioversio on julkaistu seuraavilla Oasis-julkaisuilla

Slide Away muunlaisena versiona virallisilla Oasis-julkaisuilla

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]