Paul Arthurs

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paul ”Bonehead” Arthurs
Henkilötiedot
Koko nimi Paul Benjamin Arthurs
Syntynyt23. kesäkuuta 1965 (ikä 59)
Ammatti muusikko
Muusikko
Aktiivisena 1991–
Tyylilajit rock, brittipop
Soittimet kitara, koskettimet
Yhtyeet Oasis, The Vortex, Parlour Flames, Beady Eye, Liam Gallagher

Paul ”Bonehead” Arthurs (s. 23. kesäkuuta 1965 Manchester, Englanti)[1] on brittiläinen muusikko, joka oli vuosina 1991–1999 rockyhtye Oasiksen rytmikitaristi. Hän soitti yhtyeen kolmella ensimmäisellä albumilla; Definitely Maybe (1994), (What’s the Story) Morning Glory? (1995) ja Be Here Now (1997). Kitaran ohella Arthurs soittaa myös kosketinsoittimia, kuten pianoa ja mellotronia.

Oasiksen Definitely Maybe -albumin kansikuva on otettu Arthursin silloisessa asunnossa. Arthurs sai yhtyeen jäseniltä lempinimen Bonehead (suom. luupää) hänen ohuista hiuksistaan ja kaljustaan. Oasiksen kappale ”Bonehead’s Bank Holiday” on nimetty Arthursin mukaan. Hänen oli tarkoitus alun perin laulaa kappale, mutta lopullisen version lauloi Noel Gallagher.

Vuonna 1999 Standing on the Shoulder of Giants -albumin äänityksissä humalainen Arthurs riitautui yhtyeen kitaristi Noel Gallagherin kanssa niin vakavasti, että päätti erota yhtyeestä. Hänet korvasi Oasiksen myöhemmillä levyillä Colin ”Gem” Archer.

Nykyisin Arthurs on perustanut The Smiths -yhtyeen, Mike Joycen ja Andy Rourken kanssa Moondog One -nimisen yhtyeen ja juontaa radio-ohjelmaa BBC Radio Manchester -kanavalla. Arthursilla on myös studio, ja hän asuu Manchesterissa vaimonsa Katen ja kahden lapsensa kanssa.

Diskografian lähde:[2]

  1. Paul "Bonehead" Arthurs - Credits AllMusic. Viitattu 26.2.2018. (englanniksi)
  2. Paul Arthurs Discography at Discogs Discogs. Viitattu 26.2.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]