Skynet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Skynet on tietokoneverkko yhdysvaltalaisessa Terminator-elokuvasarjassa.

Skynetin kehitti Cyberdyne Systems Corporation -yhtiö Yhdysvaltain ilmavoimien Strategisen ilmapuolustuksen (SAC) käyttöön Yhdysvaltain ja Kanadan kattavan ilmanpuolustusalueen (NORAD) suojaksi. Kahdessa ensimmäisessä elokuvassa Skynet esitellään vain pintapuolisesti, mutta kolmannessa elokuvassa siitä kerrotaan enemmän yksityiskohtia.

Ensimmäinen Terminator-elokuva tuli levitykseen vuonna 1984 eli vain vuoden Yhdysvaltain presidentin Ronald Reaganin Tähtien sota -julistuksen jälkeen. Julkisessa keskustelussa arveltiin avaruuteen sijoitettavan ohjuspuolustusjärjestelmän olevan pakotettu sellaiseen autonomiaan ja automaatioon, ettei ihminen voi kontrolloida sen toimintaa, mikä luo riskejä ydinsodan syttymiselle vahingossa.

Terminator 3: Koneiden kapinassa Skynet on kääntynyt robottien puolelle ja ohjailee niitä. Ihmiset ovat ensiksi tietämättömiä asiasta, kunnes Skynet käynnistetään, ja se sammuu itsestään. Sammumisen seurauksena verkkoon tapahtuu paljon merkittävää vahinkoa, jonka jälkeen Koneet Hallitsevat itseään ja verkko antaa käskyn koneille tuhota ihmiskunta.

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.