SkiFree

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pelin aloitusruutu

SkiFree[1] on Chris Pirih'n suunnittelema tietokonepeli vuodelta 1991. Pirih oli aikaisemmin työntekijä Microsoftilla. Pelin päämäärä on selvä: lasketteleminen alas mäkeä ja varoa vastaantulevia esineitä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pirih suunnitteli pelin omaksi hyödykseen ja huvikseen kotitietokoneellaan.[2] Kun eräs Microsoftin työntekijöistä oli nähnyt Pirih'n pelaamassa peliä työajalla, peli otettiin mukaan seuraavaan Entertainment Packiin.

Vuonna 1993 Pirih alkoi suunnitella uutta versiota pelistä, mutta muiden töiden vuoksi hän ei ehtinyt saada sitä valmiiksi ennen vuotta 2005. Tämä versio pelistä löytyy nykyään myös Pirih'n internetsivustolta.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin alussa pelaaja valitsee yhden neljästä pelivaihtoehdosta: Laskettelu, Puulaskettelu, Vapaa tyyli tai ei mitään. Jos ei valitse mitään, on tehtävänä vain lasketella niin kauan kuin mahdollista.

Hirviö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajan tultua maaliin hän voi jatkaa matkaa vielä jonkin verran. Tultuaan 2 000 metrin etäisyydelle lähdöstä esiin tulee hirviö, joka yrittää syödä pelaajan. Silloin pelaajan tulee vain lasketella niin kauan kuin mahdollista. Hirviön välttäminen on mahdollista ainoastaan fast-modella, jonka saa käyttöön painamalla F-näppäintä. Jos pelaaja pystyy laskemaan yli 2 000 metriä, tulee hän takaisin lähtöön, ja hirviö katoaa.

Puut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laskettelurinteestä löytyy erilaisia puita. Suurin osa puista ovat aivan tavallisia, mutta joillakin on jalat, joilla ne kipittelevät ympäriinsä. Joissakin puissa ei ole yhtäkään lehteä. Hypätessään tällaisen yli peluri voi sytyttää puun palamaan.

Sienet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huonommin tunnettu yksityiskohta liittyy laskettelurinteestä löytyviin puunkantoihin. On osoittautunut, että kun peluri kävelee ylöspäin rinnettä ja törmää puunkantoon, puunkanto muuttuu sieneksi.[3]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]