Sinclair Broadcast Group

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sinclair Broadcast Group, Inc.
Osake NASDAQ: SBGI
ISIN US8292261091
Perustettu 11. huhtikuuta 1971
Toimitusjohtaja Christopher Ripley
Puheenjohtaja David D. Smith
Toiminta-alue  Yhdysvallat
Toimiala tv- ja radiotoiminta
Tuotteet urheilu- ja uutislähetykset
Liikevaihto 2.73 miljardia USD (2016)[1]
Liikevoitto 233.4 miljoonaa USD (2016)[1]
Nettotulos 245.3 miljoonaa USD (2016)[1]
Tytäryhtiöt Sinclair Television Group, Inc.
The Tennis Channel, Inc.
Ring of Honor
Dielectric Keyser Capital Sinclair Investment Group
Kotisivu sbgi.net
Sinclair Broadcast Groupin toimitalo Hunt Valleyssa.

Sinclair Broadcast Group (SBG) on yhdysvaltalainen perheomisteinen mediayhtiö. Marylandin Hunt Valleyssa kotipaikkaansa pitävä yhtiö on Yhdysvaltain toiseksi suurin paikallisten televisioasemien omistaja. Sen hallussa on 193 televisioasemaa, joista suurin osa sijaitsee Etelä-Yhdysvalloissa ja Keskilännessä.[2]

Yhtiö on suurin Foxin, ABC:n ja The CW:n verkkoihin kuuluvien televisioasemien omistaja. Se omistaa myös maksullisia kaapelikanavia (Tennis Channel, Bally Sports Regional Networks) sekä striimauspalvelu Stirrin. Lisäksi yhtiö omistaa Ring of Honor -showpainiorganisaation ja sen striimauspalvelun Honor Clubin.

Sinclairin omistamien televisioasemien uutis- ja ajankohtaisohjelmia on usein kritisoitu republikaanipuolueen tukemisesta.[3][4][5] Yhtiö on vastannut kritiikkiin kutsumalla sitä perusteettomaksi ja kiistämällä politikoinnin uutislähetyksissään.[6]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sinclair Broadcast Group juontaa juurensa vuoteen 1958, jolloin sähköinsinööri Julian Sinclair Smith liikekumppaneineen perusti Baltimoreen media-alan koulutusta tarjonneen ammattioppilaitoksen nimeltään Commercial Radio Institute. Commercial Radio Institute perusti vuonna 1960 FM-kaistan radioaseman WFMM-FM:n. Vuonna 1967 Smith sai toiminimellä Chesapeake Engineering Placement Service luvan perustaa Baltimoreen uuden televisioaseman. Chesapeake Engineering Placement Service vaihtoi nimekseen Chesapeake Television Corporation, ja käynnisti WBFF-nimisen televisioaseman 11. huhtikuuta 1971. Chesapeake perusti myöhemmin lisää televisioasemia, kuten WPTT:n Pittsburghiin vuonna 1978 ja WTTE:n Columbukseen vuonna 1984.

Chesapeake Television Corporation vaihtoi nimekseen Sinclair Broadcast Group vuonna 1985. Vuonna 1990 Smithin poika David D. Smith osti veljiensä kanssa yhtiön osakekannan vanhemmiltaan. David Smithin johdolla yhtiö aloitti nopean laajentumisen, ja siitä kasvoi yksi Yhdysvaltojen suurimmista paikallistelevisioasemia operoivista yhtiöistä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.