Since U Been Gone

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Since U Been Gone”
Kelly Clarkson
Singlen ”Since U Been Gone” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Breakaway
 Äänitetty  2004 Dr. Luke's (New York City)
Maratone Studios (Tukholma)
 Julkaistu 16. marraskuuta 2004
 Formaatti CD single, digitaalinen lataus, maxi single
 Tuottaja(t) Max Martin, Dr. Luke
 Tyylilaji Pop rock, power pop
 Kesto 03.08
 Levy-yhtiö RCA
Kelly Clarksonin muut singlet
Breakaway
2004
”Since U Been Gone”
2004
Behind These Hazel Eyes
2005

Since U Been Gone on yhdysvaltalaisen pop rock-laulaja Kelly Clarksonin kappale hänen toiselta, Breakaway-studioalbumilta. Kappaleen tuottivat Max Martin sekä Lukasz "Dr. Luke" Gottwald[1] ja sen julkaisi RCA Records albumin ensimmäisenä singlenä 16. marraskuuta 2004.[2] Se on ylätempoinen pop rock ja power pop-kappale, joka sisältää sähköisen äänen sekoitusta hiljaisen ja äänekkään vaihtoehtorock-äänen välillä.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Max Martin sanoitti kappaleen alun perin Pinkille tarkoitetuksi, mutta Pink ei innostunut kappaleesta. Tämän jälkeen se annettiin Hilary Duffille, mutta hän hylkäsi kappaleen koska hän ei pystynyt esittämään kappaleen korkeita nuotteja. Lopulta kappale annettiin Clarksonille sen jälkeen kun Clive Davis ehdotti sanoittajille kappaleen antamista hänelle. Clarkson päätti lisätä kappaleeseen raskaammat kitarat ja kovemmat rummut todettuaan demon sisältävän ilmeisen pop-soundin. Sanoituksellisesti kappale on kirjoitettu naisen näkökulmasta, jossa hän ilmaisee helpotuksen tunteen hänen levottoman suhteen loppumisen jälkeen.

Vastaanotto ja palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Since U Been Gone" sai pääosin positiivisia vastaanottoja musiikkikriitikoilta, jotka pitivät kappaletta Breakawayn kohokohtana. Kriitikot pitivät sitä myös yhtenä vuosikymmenen parhaimmista popkappaleista. Rolling Stone listasi sen The 500 Greatest Songs of All Time -listan 482. sijalle vuonna 2010.[3] "Since U Been Gone" oli kaupallinen menestys. Yhdysvalloissa se pääsi Billboard Hot 100 -listan toiselle sijalle. Se saavutti Yhdysvaltain Pop 100 -listan kärjen seitsemäksi peräkkäiseksi viikoksi. "Since U Been Gone" oli myös kansainvälinen menestys päästen viiden parhaan joukkoon Itävallassa, Australiassa, Irlannissa, Alankomaissa sekä Isossa-Britanniassa. Se saavutti myös sijoituksia kymmenen parhaan joukossa Norjassa, Saksassa ja Sveitsissä.

Clarkson esitti "Since U Been Gonen" vuoden 2005 MTV Video Music Awardsissa sekä vuoden 2006 BRIT Awardsissa. Se on ollut osa Clarksonin monien kiertueiden settilistoja. Kappaleeseen liittyvä musiikkivideon ohjasi Alex De Rakoff, jossa nähdään Clarkson tuhoamassa hänen ex-poikaystävänsä asuntoa. Musiikkivideo oli ehdolla kolmessa kategoriassa vuoden 2005 MTV Music Awardsissa, joista kahdessa se voitti, voittokategorioiden ollessa "Paras naisartistin musiikkivideo" ja "Paras pop-video". Grammy-palkintogaalassa kappale voitti kategoriassa "Paras naispuolinen poplauluesitys". "Since U Been Gonen" ovat levyttäneet lukuisat artistit ja yhtyeet, joita ovat esimerkiksi yhdysvaltalainen rock-yhtye A Day to Remember, indierokkari Ted Leo sekä kanadalainen indierockbändi Tokyo Police Club.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Since U Been Gone – Kelly Clarkson billboard.com.
  2. R&R Going for Adds: CHR/Top 40 Week Of: November 16, 2004 gfa.radioandrecords.com. Arkistoitu joulukuu 18, 2014. Viitattu joulukuu 18, 2014.
  3. 482 – Kelly Clarkson, 'Since U Been Gone' rollingstone.com.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Since U Been Gone
Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.