Breakaway (Kelly Clarksonin kappale)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Breakaway”
Kelly Clarkson
Singlen ”Breakaway” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta The Princess Diaries 2: Royal Engagement & Breakaway
 Nauhoitettu  2004; Henson Recording Studios
(Hollywood)
 Julkaistu 19. heinäkuuta 2004
 Formaatti CD single, digitaalinen lataus
 Tuottaja(t) Rich Harrison, Cory Rooney
 Tyylilaji pop rock, soft rock, folk pop
 Kesto 03.57
 Levy-yhtiö Walt Disney
RCA
Kelly Clarksonin muut singlet
The Trouble with Love Is
2003
”Breakaway”
2004
Since U Been Gone
2004

Breakaway on yhdysvaltalaislaulaja Kelly Clarksonin kappale. Sen ovat kirjoittaneet Matthew Gerrard, Bridget Benenate ja Avril Lavigne.[1] Kappaleen piti alun perin olla mukana Lavignen Let Go -debyyttistudioalbumilla, mutta kun sen ei katsottu sopivan yhteen albumin muun materiaalin kanssa, se annettiin Clarksonin levytettäväksi elokuvan Prinsessapäiväkirjat 2 -soundtracklevylle. Clarkson, joka oli tuohon aikaan viimeistelemässä toista studioalbumiaan, levytti "Breakawayn" antaakseen faneilleen uutta musiikkia ennen uuden albuminsa ensimmäinen singlen julkaisua. Kappaleen suosio aiheutti kuitenkin sen, että se päätettiin ottaa mukaan Clarksonin toiselle studioalbumille, jonka hän nimesi kappaleen mukaisesti. "Breakawayn" julkaisi ensin Walt Disney Records The Princess Diaries 2 soundtrack -levyn ensimmäisen singlenä 19. heinäkuuta 2004.

"Breakaway" sai positiivisen vastaanoton musiikkikriitikoilta, jotka kehuivat kappaleen universaalia viestiä ja yksinkertaista sanoitusta, johon ihmiset voivat samaistua. Kappale sisältää akustisia kitaroita ja ilmavia rumpuja, jotka lomittuvat Clarksonin hallitun äänen kanssa. Kappaleen sanat kertovat Clarksonin matkasta tyttönä, joka kasvaa pienessä kaupungissa ja seuraa unelmaansa itsensä kehittämiseksi. "Breakaway" oli kaupallinen menestys Yhdysvaltain ulkopuolella, jossa se pääsi kahdenkymmenen parhaan joukkoon useissa Euroopan maissa sekä kymmenen parhaan joukkoon Australiassa, Belgiassa, Unkarissa ja Alankomaissa. Yhdysvalloissa kappale pääsi Billboard Hot 100 -listan sijalle kuusi, ja siitä tuli Clarksonin kolmas listan kymmenen parhaan joukkoon päässyt single. Tämän lisäksi se pääsi Yhdysvaltain Adult Top Contemporary -listan kärkeen 21 ei-peräkkäiseksi viikoksi; se on ennätys, jonka kappale jakaa Celine Dionin kappaleen "A New Day Has Come" kanssa.[2]

Dave Meyersin ohjaama musiikkivideo kuvaa Clarksonin pikkukaupungin nuorena tyttönä, joka seuraa unelmaansa ja josta tulee kansainvälinen tähti.[3][4] Se sisältää myös kohtauksia elokuvasta Prinsessapäiväkirjat 2. Clarkson esitti pääosan kappaleen sanoista musiikkivideolla, koska hänestä kappale oli omaelämäkerrallinen. Kriitikot reagoivat myönteisesti siihen, että musiikkivideo on uskollinen keskeiselle teemalle, jonka yhdessä jakavat kappale, elokuva ja Clarksonin henkilökohtainen elämäkerta. Clarkson on esittänyt kappaleen livenä lukuisia kertoja erilaisissa televisio-ohjelmissa, kuten Saturday Night Livessä, The Oprah Winfrey Showssa ja The Tonight Show with Jay Lenossa. Hän on esittänyt kappaleen myös konserttikiertueillaan, mukaan lukien Stronger Tourilla. "Breakawayn" ovat coveroineet myös monet kilpailijat tosi-tv-laulukilpailuissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Breakaway (Kelly Clarkson song)
Tämä musiikkisingleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.