Prinsessapäiväkirjat 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Prinsessapäiväkirjat 2
The Princess Diaries 2: Royal Engagement
Ohjaaja Garry Marshall
Käsikirjoittaja Shonda Rhimes
Tuottaja Debra Martin Chase
Whitney Houston
Mario Iscovich
Säveltäjä John Debney
Kuvaaja Charles Minsky
Leikkaaja Bruce Green
Tuotantosuunnittelija Albert Brenner
Pukusuunnittelija Gary Jones
Pääosat Anne Hathaway
Julie Andrews
Hector Elizondo
John Rhys-Davies
Chris Pine
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Buena Vista Pictures
Levittäjä InterCom
Netflix
Disney+
Ensi-ilta Yhdysvallat 11. elokuuta 2004
Kesto 113 min
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Prinsessapäiväkirjat
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Prinsessapäiväkirjat on vuonna 2004 ensi-iltansa saanut nuorten elokuva. Sen pääosissa nähdään Anne Hathaway ja Julie Andrews.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvan alussa Mia Thermopolis (Anne Hathaway) valmistuu yliopistosta ja lähtee Genoviaan, maahan jonka kruununperillinen hän on. Genoviassa pidetään Mian 21-vuotissyntymäpäivän kunniaksi tanssiaiset, ja hänen pitää tanssia poikamiesten kanssa. Juhlissa tarjoilija astuu Mian jalalle, ja Mia pudottaa tiaaransa. Varakreivi Mabrey (John Rhys-Davies) nappaa tiaaran ja asettaa sen takaisin Mian päähän sanoen, että Mian on oltava varovainen, koska joku saattaa varastaa hänen asemansa.

Myöhemmin parlamentin istunnossa varakreivi Mabrey esittää, että hänen veljenpoikansa lordi Devereaux (Chris Pine) on valtaistuimen laillinen perijä, koska naimaton nainen ei voi periä valtaistuinta. Kuningatar Clarisse (Julie Andrews) on järkyttynyt ja sanoo, että laki on vanha eikä sitä ole ennenkään käytetty. Mabrey on vankkumaton, ja lopulta istunnossa päätetään, että Mian on mentävä naimisiin 30 päivässä tai lordi Deveraux perii kruunun. Mia tajuaa, että ainoa mahdollisuus on järjestetty avioliitto. Clarisse kutsuu lordi Deverauxin palatsiin, ja lordi paljastuu samaksi mieheksi, jonka jalalle Mia vahingossa astui juhlissa.

Mian paras ystävä Lilly Moscovitz saapuu Genoviaan, ja yhdessä he etsivät Mialle sopivaa aviomiestä aatelisten joukosta. Mia valitsee Andrew Jacobyn (Callum Blue), Kenilworthin herttuan, ja pari päivää myöhemmin he menevät kihloihin. Varakreivi Mabrey ei pidä siitä yhtään, koska hänen suunnitelmansa ei toteudu, jos Mia menee naimisiin. Nicholaksen pitää flirttailla Mian kanssa ja estää avioliitto. Myöhemmin puutarhajuhlissa Mia ja Nicholas ajautuvat sanaharkkaan, jonka päätökseksi he suutelevat, ja Mia kaatuu suihkulähteeseen.

Nicholas ilmoittaa Mabreylle haluavansa luopua kruunun tavoittelusta, ja Mabrey tajuaa Nicholaksen rakastuneen Miaan. Nicholas kertoo Mialle jättävänsä tämän rauhaan ja pyytää saada nähdä Mian vielä yhden kerran. Viimeisenä yönä ennen häitä he tapaavat ja nukahtavat järven rannalle. Aamulla Mia näkee toimittajan kuvaavan heitä veneestä ja luulee Nicholaksen järjestäneen koko jutun. Mian päästyä kotiin, video on jo televisiossa. Hän pyytää Andrew'lta anteeksi, mutta molemmat tajuavat, etteivät he rakasta toisiaan. Andrew kuitenkin sanoo, ettei koskaan riko lupauksiaan ja lupaa naida Mian.

Mabrey lähtee häihin, ja Nicholas jää kotiin miettien pitäisikö hänen kuitenkin lähteä. Taloudenhoitaja kertoo Nicholakselle, että Mabrey järjesti kuvausjutun ja että Nicholaksen pitäisi mennä kirkkoon estämään sedän aikeet. Samalla hetkellä Mia kävelee alttarille, mutta tajuaa, ettei voi naida Andrew'ta ja kertoo tämän hänelle. Andrew hymyilee Mialle ja kiittää häntä jokaisesta hetkestä. Mia puhuu kirkkoväen joukossa oleville parlamentin jäsenille ja samalla televisiossa koko kansalle, että hän voi nousta kuningattareksi ilman aviomiestä. Samaan aikaan Mabrey nousee ja sanoo, että silloin hänen veljenpoikansa on kuningas. Nicholas on kuitenkin ehtinyt paikalle ja kertoo kaikille, ettei halua kuninkaaksi, ja että Mia tulee olemaan loistava kuningatar. Parlamentti äänestää ja kumoaa lain, jonka mukaan naispuolisen hallitsijan pitäisi olla naimisissa.

Clarisse menee Josephin kanssa naimisiin kirkossa, jossa Mian olisi pitänyt mennä naimisiin. Mia kruunataan kuningattareksi, ja hetkeä ennen kruunaamista Nicholas tunnustaa Mialle rakkautensa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Anne Hathaway  Mia Thermopolis  
 Julie Andrews  Kuningatar Clarisse Renaldi  
 Hector Elizondo  Joe  
 John Rhys-Davies  Varakreivi Mabrey  
 Heather Matarazzo  Lilly Moscovitz  
 Chris Pine  Nicholas Devereaux  
 Callum Blue  Andrew Jacoby  
 Kathleen Marshall  Charlotte Kutaway  
 Tom Poston  Lordi Palimore  
 Joel McCrary  Pääministeri Motaz  
 Kim Thomson  Toimittaja Elsie Penworthy  
 Raven-Symoné  Asana  
 Larry Miller  Paolo  
 Caroline Goodall  Helen Thermopolis O'Donnell  
 Sean O'Bryan  Patrick O'Donnell  
 Charlee Corra Disney  Prinsessa Charlee  
 Paul Vogt  Lordi Crawley  
 Aimee Adams Hall  Prinsessa Aimee  
 Abigail Breslin  Carolina  
 Spencer Breslin  Prinssi Jacques  

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]