Simon Spies

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Simon Ove Christian Oglivie Spies (1. syyskuuta 1921 Helsingør16. huhtikuuta 1984 Rungsted)[1] oli tanskalainen liikemies, joka parhaiten tunnettiin 1956 perustamastaan matkatoimisto Spies Rejseristä. Yritys saavutti nopeasti menestystä ja laajeni huomattavasti. Aluksi se järjesti halpoja laiva- ja linja-automatkoja Mallorcalle, mutta 1960-luvulla se osti tanskalaisen lentoyhtiön konkurssipesän ja aloitti tilauslennot etelän lomakohteisiin Conair of Scandinavia -nimen alla.

Spies herätti aikanaan runsaasti huomiota värikkäiden elämäntapojensa ja tempauksiensa ansiosta. Esimerkiksi teatteriin mennessään hänellä oli tapana ostaa kolme pääsylippua: itselleen, kävelykepilleen ja koiralleen.

Spies Rejser, kuten sen suurin tanskalainen kilpailija, on myöhemmin yhdistymisen kautta päätynyt osaksi MyTravel Groupia. Markkinointinimenä Spies on silti yhä käytössä.

Vuonna 2013 Simon Spiesistä tehtiin näytelmäelokuva Spies & Glistrup, jossa toinen päähahmo on populistinen tanskalaispoliitkko Mogens Glistrup[2].

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Simon Spies Den Store danske. Viitattu 26.5.2017.
  2. Nordic Film Market 2013, s. 19. Göteborg International Film Festival, 2013. Kirjanen Internet Archivessa (viitattu 30.7.2023). (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]