Silvía Night

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Silvía Night (isl. Silvía Nótt) on islantilaisen näyttelijä Ágústa Eva Erlendsdóttirin esittämä hahmo, joka esiintyy Skjár 1 -televisiokanavan ohjelmassa Sjáumst með Silvíu Nótt.

TV-Ohjelma Sjáumst með Silvíu Nótt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmon kehittivät televisiota varten Gaukur Úlfarsson ja Ágústa Eva Erlendsdóttir. Ohjelmassaan Silvía Night esitti julkisuudenkipeää, narsistista ja huonokäytöksistä islantilaisnuorta parodioiden nuorison huonoja tapoja ja kielenkäyttöä. Hänellä on ollut tapana haastatella ohjelmassa kadunmiehiä, jotka menevät hänen käytöksestään hämilleen. Ennen show'n ensiesitystä televisiossa ja Silvían hahmon oltua vielä tuntematon hän suututti monet ihmiset rajuilla haastatteluillaan. Sittemmin Islannin nuoriso on ottanut mallia Silvía Nightin harjoittamasta käytöksestä ja hänen viljelemistään maneereista.

Vuonna 2005 Silvía sai Edda-palkinnon (Islannin vuosittainen elokuva- ja televisioalan palkinto) vuoden parhaasta komediashowsta ja hänet valittiin vuoden televisiopersoonaksi. Helmikuussa 2006 valtakunnallisen Rás 2 -radiokanavan kuuntelijat valitsivat Silvían Islannin seksikkäimmäksi naiseksi. Ágústa Eva tuli samassa äänestyksessä neljänneksi.

Euroviisukohu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Silvía Night myös edusti maataan vuoden 2006 Eurovision laulukilpailussa kappaleella Congratulations (alun perin islanniksi nimellä Til hamingju Ísland, "Onnittelut Islanti"), mutta ei selvinnyt kilpailun finaaliin. Laulussa Silvia muun muassa ylistää itseään, mollaa mannereurooppalaisten musiikkimakua ja soittaa puhelun Jumalalle. Laulussa esiintyi myös kiroilua, joka on Euroviisujen sääntöjen vastaista. Semifinaaliesityksessä kirosanat oli korvattu toisella ilmaisulla. Myös lavaesitys oli erittäin yliampuva ja oli osittain parodia perinteisistä Euroviisu-esityksistä.

Koko Euroviisujen ajan Silvía Night aiheutti kohua ja pahennusta Ateenassa. Silvía oli roolinsa mukaisesti äärimmäisen itseriittoinen ja itserakas, mollasi kanssakilpailijoita ja ärsytti toimittajia. Silvía muun muassa haistatteli Euroviisujen tekniikasta vastanneille henkilöille, sekä antoi kohua herättäneitä lausuntoja kreikkalaisista köyhistä katulapsista paikallisessa tv-ohjelmassa. Media kritisoi ja hyökkäsi laulajaa vastaan osaksi siksi, että kaikki eivät ymmärtäneet jutun olevan vitsiä ja osaksi siksi, että he kokivat Silvian tietoisesti loukkaavan itse tapahtumaa. Silvían provosoivasta käytöksestä johtuen muun muassa kilpailujen esikarsinnan yleisöstä suuri osa buuasi ja vihelsi poikkeuksellisen äänekkäästi Islannin esitykselle.

Semifinaalitappion jälkeen Silvía jatkoi rooliaan näytellen "mielipahaansa". Hän teeskenteli lyövänsä poikaystäväänsä ja "uhkaili" itsemurhalla sillan kaiteella seisten. Lisäksi hän huuteli karkeuksia ja syljeskeli toimittajia kohti. Silvia myös haukkui Suomen edustajaa Lordia "rumiksi hirviöiksi", Hollantia edustanutta Trebleä "lehmäksi" ja Ruotsin Carola Häggkvistiä "vanhaksi, rumaksi ämmäksi".

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Goldmine” (2007, Reykjavík Records)

1. Welcome—1:46
2. Calling—3:01
3. Goldmine—2:55
4. Right Now—3:47
5. Material Girl—3:48
6. Danger Love—3:44
7. Snowflake—3:39
8. Thank You Baby—3:49
9. Harajuku—2:59
10. Tame The Horse—3:33
11. The Gospel Of Silvia Night—4:02 "Goldmine" on Silvian debyyttilevy.

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Congratulations” (2006, Reykjavík Records)

1. Congratulations—3:02
2. Til hamingju Ísland—3:02
3. Congratulations (Instrumental)—3:02 "Congratulations" oli Islannin kilpailukappale vuoden 2006 Euroviisuissa. Se sijoittui semifinaalin 13. sijalle, eli kokonaiskilpailussa se sijoittui 27:ksi 37:stä maasta.

”Thank You Baby” (2007, Reykjavík Records)
  1. Thank You Baby—3:59

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ágústa Eva on esiintynyt seuraavissa elokuvissa (ei siis Silvia Nightin roolissa)

  • "Country Wedding" ("Sveitabrúðkaup") Rooli: Audur
  • "Jar City" ("Mýrin") (2006) Rooli: Eva Lind