Shiwa 2000

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Shiwa 2000 on suomalainen suomisaundi-tyylistä elektronista musiikkia esittävä yhtye. Kokoonpanon vakituiset jäsenet ovat Rick Timebees ja Tim Thick, joka on tuttu myös muun muassa Texas Faggott- ja Mandalavandalz-kokoonpanoista. Vierailevana muusikkona yhtyeen levyillä on esiintynyt muun muassa Bill Tema, joka on tunnettu myös taiteilijanimellä MC Vittumeitsi.

Shiwa 2000:n esikoisalbumin Final Truth 2020 julkaisi kotimainen Karelia Records vuonna 2000. Albumi on sittemmin loppuunmyyty, ja se on lisensoitu uusintapainoksena Intiaan. Suurin osa albumin kappaleista on tehty DOS-pohjaisella Fast Tracker 2-ohjelmalla. Sekä alkuperäinen CD-julkaisu että intialainen lisenssijulkaisu ovat harvinaisia. Intialaisessa painoksessa kansikuva on muutettu alkuperäisestä, sillä alkuperäisessä albuminkannessa on liitetty yhtyeen jäsenten kasvot mm. Shiva- ja Ganesh-jumalien ruumiisiin. Tämä taiteellinen näkemys olisi voinut saada kyseenalaisen vastaanoton Intiassa ja siksi levittäjä päätti muuttaa kansikuvaa.

Yhtyeen toinen albumi Runkmeditation & Perstantra näki päivänvalon vuonna 2006 venäläisen Hippie Killer Productions -levymerkin ensijulkaisuna. Shiwa 2000:n trilogian päättävä albumi Portinfarttijan Hyppypiertari julkaistiin 1. huhtikuuta 2010 Hippie Killer Productionsin kautta.

Shiwa 2000:n musiikkia kuultiin aikanaan säännöllisesti helsinkiläisen ATV-paikallistelevisiokanavan taustamusiikkina ja kanavan tunnusmusiikkina ollut "ATV Riupeloi" -kappale löytyy myös yhtyeen esikoislevyltä.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Final Truth 2020 (2000)
  • Runkmeditation & Perstantra (2006)
  • Portinfarttijan Hyppypiertari (2010)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.