Shannyn Sossamon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shannyn Sossamon
Sossamon vuoden 2007 Comic-Conissa.
Sossamon vuoden 2007 Comic-Conissa.
Henkilötiedot
Koko nimi Shannyn Marie Kahololani Sossamon
Syntynyt3. lokakuuta 1978 (ikä 42)
Yhdysvallat Honolulu, Havaiji
Ammatti näyttelijä, muusikko, tanssija, malli
Näyttelijä
Aktiivisena 1997–
Merkittävät roolit Coraline (Moonlight)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Shannyn Marie Kahololani Sossamon (s. 3. lokakuuta 1978 Honolulu, Havaiji) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan muun muassa roolistaan Coralinena televisiosarjassa Moonlight. Sossamon aloitti uransa tanssijana ja mallina, ja esiintyi aluksi lähinnä televisiomainoksissa.

Sossamon on näytellyt myös useissa elokuvissa, mutta merkittävimmät roolinsa hän on tehnyt indie-filmeissä. Hän teki debyyttinsä Ritarin tarinassa vuonna 2001, joka toi hänelle tunnettavuutta. Vuonna 2002 hän oli Teen Choice-palkintoehdokkaana elokuvasta 40 päivää ja 40 yötä. Sossamon näytteli myös kauhuelokuvissa Sielunsyöjä ja One Missed Call.

Sossamon on tunnettu myös useista menestyselokuvista, kuten Kiss Kiss Bang Bang ja Holiday. Lisäksi hänet tunnetaan lyhyeksi jääneestä vampyyriaiheisesta televisiosarjasta Moonlight, jossa hän näytteli Coralinea. Vuonna 2010 Sossamon esiintyi naispääosassa elokuvassa Tappolistalla.

Shannyn Sossamon seurusteli vuosina 2003–2004 kirjailija Dallas Claytonin kanssa. Heillä on yksi poika, Audio Science Clayton (s. 29. toukokuuta 2003). Maaliskuussa 2012 Sossamon synnytti toisen poikansa, Mortimerin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.