Sean Sellers

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sean Richard Sellers (18. toukokuuta 19694. helmikuuta 1999) oli yhdysvaltalainen, jonka Oklahoma teloitti 16-vuotiaana tehdyistä murhista. Sellers oli yksi niistä 22:sta henkilöstä, jotka Yhdysvalloissa teloitettiin vuoden 1976 jälkeen alaikäisenä tehdyistä rikoksista. Vuonna 2005 tehty korkeimman oikeuden päätös lopulta kielsi alaikäisten rikoksentekijöiden teloittamisen.

Sellers oli ensimmäinen Oklahoman vuoden 1976 jälkeen teloittama alaikäinen rikoksentekijä. Toinen ja viimeinen oli Scott Hain (k. 2003), joka oli samalla koko Yhdysvaltain viimeinen alaikäisenä tehdyistä rikoksista teloitettu henkilö.

Rikos, tuomio ja vankeus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

8. syyskuuta 1985 Sellers surmasi Oklahoma Cityssä Circle K:n myyjän, joka oli kieltäytynyt myymästä hänelle olutta. 5. maaliskuuta 1986 Sellers surmasi äitinsä ja isäpuolensa, kun nämä nukkuivat kotonaan Oklahoma Cityssä. Sellers yritti saada ulkopuolisen tunkeutujan näyttämään kaksoismurhan tekijältä.

Sellers pidätettiin ja tuomittiin kuolemaan vuonna 1986. Hän väitti olleensa teot tehdessään saatananpalvoja ja demonien vallassa. Vankilassa hän ilmoitti kääntyneensä kristityksi.

Sellers sai vankeusaikanaan medianäkyvyyttä, ja hänen ystävänsä perustivat hänen puolestaan kotisivut nettiin. Hän kirjoitti runoja ja rakkaustarinoita sisältäneen Shuladore-kirjan, joka julkaistiin omakustanteisena. Kristillinen kustantamo julkaisi Sellersin omaelämäkerran Web of Darkness (1999).

Tuomiosta valittaessaan Sellers yritti vedota dissosiatiiviseen identiteettihäiriöön.

Teloitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sellers teloitettiin myrkkyruiskeella 4. helmikuuta 1999. Hän oli kuollessaan 29-vuotias. Myrkyn alettua virrata hänen suoniinsa hän lauloi ylistystä: "Set my spirit free that I might praise thee. Set my spirit free that I might worship thee."[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Former Satanist Sean Sellers Executed in Oklahoma for Murders Watchman Expositor. Viitattu 29.9.2009. (englanniksi)