Schleich

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Schleich eläimiä


Schleich
Tunnuslause The world in your hands
Yritysmuoto Rajavastuuyhtiö
Perustettu 1935
Perustaja Friedrich Schleich
Toimitusjohtaja Dirk Engehausen
Kotipaikka Schwäbisch Gmünd, Saksa
Toiminta-alue maailmanlaajuinen
Tuotteet lelut, pienoismallit
Henkilöstö yli 500 (2016)
Kotisivu www.schleich.s.com/


Schleich GmbH on saksalainen leluja valmistava yritys, jonka perusti Friedrich Schleich vuonna 1935.[1] Yhtiön kotipaikka on Schwäbisch Gmünd, ja sillä on haarakonttoreita myös Britanniassa, Ranskassa ja Kanadassa.[2]

Yhtiö on tunnettu muovisista lelufiguureistaan. Se aloitti tuotantonsa 1950-luvulla sarjakuvahahmojen, kuten smurffien ja muppettien mukaan luoduilla malleilla, ja 1980-luvulla tulivat mukaan erilaiset eläinhahmot.[1] Nykyään mukana on myös figuureja taruolennoista ja ritareista, ja tämän lisäksi hahmoille on saatavilla lisävarusteita. Yhtiö markkinoi tuotteitaan maailmanlaajuisesti.

Eläinfiguurit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Schleichin eläinfiguurit ovat n. 2-47 cm korkeita pienoismalleja oikeista eläinahmoista. Ne on valmistettu kovasta muovista ja maalattu käsin. Hahmot on maalattu turvallisilla maaleilla ja niihin on tehty ohut maalikerros, jotta hahmojen ulkonäkö pysyisi mahdollisimman siistinä. Hahmojen ulkonäkö ja laatu on parantunut huomattavasti alkuajoista. Lisäksi hahmot pysyvät paremmin pystyssä ja ovat tukevampia. Schleich eläimet on laaja käsite, sillä pienoismalleja on valmistettu pieneläimistä dinosauruksiin. Lisäksi Schleich on valmistanut eläimille erilaisia tarvikkeita, esimerkiksi hevosille varusteita ja ritarileikkeihin linnoja ja turnajaistelttoja. Schleichit ovat sekä lasten että aikuiskeräilijöiden suosiossa. Schleichit voivat olla leluja ja keräilyesineitä. Hinta on yleensä 6-10 € kun taas esim. yksisarviset maksavat noin 15 €. Schleich on maalannut eläimistä, erityisesti hevosesta harvinaisia versioita, jotka voivat olla erittäin hintavia. Schleicheillä on tukeva rakenne mutta siroilla hevosilla jalat taittuvat helposti. Jos jalkaa taivuttaa, se palautuu hetken päästä alkuperäiseen muotoonsa. Schleihejä voi myös kustomoida eli muokata tai uudelleenmaalata eli tehdä repaintin.

Schleich-figuurin tunnistaa kaupassa schleich-lapusta, joka on useimmiten kiinnitetty pienoismallin jalkaan tai pienemmillä eläimillä myös kaulaan, sekä logosta, joka on useimmiten figuurin mahassa. Schleichin mallisto uusiutuu vuosittain. Yksi hahmo pysyy mallistossa noin kuusi vuotta, ja jotkut hyväksi todetut mallit vielä kauemmin.

Nykyään suurin osa figuureista valmistetaan Kiinassa, mutta myös muita valmistusmaita (Saksa, Portugali) voi figuurien, varsinkin vanhempien pohjista löytää.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Chronicle Schleich. Viitattu 23.3.2015. (englanniksi)
  2. The Locations Schleich. Viitattu 27.12.2007. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.