Savo Volley

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Savo Volley
Savo Volley maskottilogo
Perustettu 2017
Puheenjohtaja Suomi Tatu Säisä
Valmentaja Suomi Jukka Tuovinen
Sarja Lentopallon Mestaruusliiga

Savo Volley on vuonna 2017 virallisesti perustettu lentopalloseura, joka pelaa lentopallon miesten Mestaruusliigassa kaudella 2018–2019.[1] Seura syntyi lentopalloliigassa pelanneiden paikallisseurojen, Pielavedellä ja Siilinjärvellä kotipaikkaansa pitäneen Sampo Volleyn eli Pielaveden Sammon ja Kuopiossa toimineen LEKA Volleyn toiminnan yhteenliittymisestä, ja seuran johtokunta muodostui näiden seurojen taustahahmoista.[1] Sammon ja Lekan voimassa olleisiin pelaajasopimuksiin fuusioituminen ei aiheuttanut muutoksia.

Savo Volleyn tavoitteena on nousta koko Pohjois-Savon lentopallojoukkueeksi ja se aikoo pelata kotiotteluitaan useammalla eri paikkakunnalla ympäri maakuntaa. Savo Volley tukee paikallisia junioriurheiluseuroja antamalla jokaisen liigaottelunsa ennakkolipunmyynnin tuotoista ottelupaikkakuntien junioriseuroille yli lajirajojen. [2] Seuran kotipaikaksi on nimetty Kuopio. Uusi seura keskittyy huippulentopalloon, jolloin muutoksia paikalliseen juniorilentopallon seuratyöhön ei ole luvassa, vaan Pielaveden Sampo ja Puijo Wolley jatkavat juniorityötään.[1]

Savon Volleyn hallituksessa istuu tuttuja nimiä Sammon ja Leka Volleyn taustavoimista sekä menestyksekkäitä lentopalloilijoita, kuten Antti Siltala ja Tatu Säisä.[3] Seuran toimitusjohtajana aloitti toukokuussa 2018 Sammon pitkäaikainen taustahahmo ja manageri Timo Perälä.[1]

Savo Volley teki ensimmäiset sopimuksensa kaudelle 2018–2019 valmentaja Jukka Tuovisen, maajoukkuehakkuri Olli-Pekka Ojansivun[4] ja Vantaa Ducksista seuraan siirtyneen Miro Määttäsen[5] kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Lentopallon savolaiset liigaseurat yhdistyvät – uusi seura nousee budjetiltaan heti Suomen suurimpien joukkoon yle.fi. Viitattu 22.12.2017.
  2. Juniorituki Savo Volley www.savovolley.fi – Savo Volleyn nettisivut. Viitattu 28.5.2018.
  3. Markus Karjalainen: Leka Volley ja Sampo Volley yhdistyvät: Mestaruusliigassa pelaa ensi kaudella Savo Volley savonsanomat.fi – Savon Sanomat. Viitattu 22.12.2017.
  4. Lelu Ojansivu ja Jukka Tuovinen Savo Volleyn ensimmäiset kiinnitykset www.savovolley.fi – Savo Volleyn nettisivut. Viitattu 28.5.2018.
  5. Kovakätinen Miro Määttänen Savo Vollen riveihin www.savovolley.fi – Savo Volleyn nettisivut. Viitattu 28.5.2018.