Sankarit (romaani)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sankarit
Kirjailija Johanna Sinisalo
Kieli suomi
Kustantaja Tammi
Julkaistu 2003
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 400
ISBN 951-31-2879-2
Edeltävä Ennen päivänlaskua ei voi
Seuraava Lasisilmä
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Sankarit on Johanna Sinisalon toinen romaani, joka on julkaistu 2003. Se on Kalevala-pastissi, jossa jokainen henkilö edustaa jotakuta Kalevalan henkilöistä, ja osa lukunautintoa onkin arvuuttelu, kenestä on milloinkin kyse. Tapahtumat alkavat päähenkilön lapsuudesta vuodelta 1965 ja jatkuvat siitä nykyaikaan Sinisalon esikoisromaanista tuttuun episodimaiseen tyyliin.

Kirjan ilmestyessä ennakko-odotukset olivat Finlandia-palkinnon voittaneen Ennen päivänlaskua ei voi -romaanin jälkeen valtavat, ja monet kriitikot ovatkin sitä mieltä, ettei Sankarit ole yhtä hyvä. Laadukkaaksi sitä kuitenkin arvostellaan, ja siinä näkyy Sinisalon omaleimainen ja sulavasti etenevä kirjoitustyyli.

Kirjan päähenkilö on Rex (lat. kuningas), Suomen kaikkien aikojen menestynein rocktähti, bändissään laulaja, säveltäjä, sanoittaja ja kitaristi. Hän on oikealta nimeltään Vesa V. Kuningas ja oli pienenä koulukiusattu ja myöhemmin syrjitty ja kadehdittu. Rexinä hän sai kuitenkin uuden imagon. Yhtyeen juonen kannalta toiseksi merkittävin jäsen on Ile Aerosmith, rumpali ja koodaajanero, joka on Rexiä rutkasti nuorempi.

Teos on ilmestynyt myös äänikirjana, ISBN 951-551-990-X

Kirjallisuutta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]