Sana Mustonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sana Mustonen, ent. Laine[1] (s. 1970[2]) on suomalainen sanoittaja. Mustosen sanoituksiin kuuluvat muun muassa Robinin kappale "Frontside Ollie" ja Suvi Teräsniskan "Täydellinen elämä", sekä Yön "Hyvässä ja pahassa".

Mustonen on tehnyt sanoituksia monille suomalaisille artisteille ja yhtyeille, muun muassa Pate Mustajärvelle, Topi Sorsakoskelle, Ressu Redfordille ja Jussi Rainiolle, Vicky Rostille, Tommi Läntiselle, Kristian Meurmanille, Finlandersille, Yölinnulle, Einille, Meiju Suvakselle, Heidi Kyrölle, Jore Marjarannalle, Sanille, Catcatille, Arja Korisevalle ja Charles Plogmanille. Hän on ollut naimisissa tuottaja Rauli Eskolinin kanssa.[2]

Mustosen sanoittamat kappaleet ovat menestyneet valtakunnallisissa sävellys- ja sanoituskilpailuissa. Suvi Teräsniskan esittämä Täydellinen elämä voitti Syksyn Sävel kilpailun vuonna 2013 sekä nimettiin samana vuonna Vuoden Iskelmäksi. Somero soikoon -kisan Mustonen on voittanut eri säveltäjien kanssa kolme kertaa. Takana on myös muun muassa Vuoden Joululaulukilpailun voitto, Pop n Roll -kisan voitto sekä Laulujen Loiskeet -kilpailun voitto. Sana Mustonen on päätoiminen sanoittaja ja asuu Hämeenlinnassa.

Sana on myös julkaissut kolme runokirjaa Aurinko Kustannuksen kautta[3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 1990-luvun radioasemat
  2. a b Korkee, Sanna: Sana Mustonen Suomen Musiikintekijät. Viitattu 17.5.2012.
  3. Sana Mustoselta kolmas runokirja Kaupunkiuutiset.com. 11.2.2015. Viitattu 10.2.2019.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.