Saan laulaa armon lähteestä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mä laulelen nyt verestä on ruotsalaisen kanttori ja kansakoulunopettaja August Östlundin (1846–1945) kirjoittama hengellinen laulu, joka ruotsiksi alkoi sanoilla Emedan blodet räcker till. Se julkaistiin 1873 kokoelmassa Andeliga Sånger. Laulu ankkuroitui vahvasti herrnhutilaisperinteeseen, joka Östlundille oli tuttua. Laulu on ollut tunnettu sekä Ruotsissa että Suomessa monien eri kristillisten ryhmien keskuudessa.

Laulusta on löydetty kaksi eri suomennosta, Kun veri yhä riittää vaan sekä Mä laulelen nyt verestä. Ensimmäisenä mainitun suomennoksen muokkausta käytetään mm. Siionin kanteleessa (Kun veri kallis Jeesuksen). Jälkimmäinen tuli Leonard Typön Kotimaan virsiä -kokoelmaan 1912 ja on tunnetumpi lestadiolaisen liikkeen parissa.

Laulun sävelmä on toisinto Johann Crügerin sävelmästä. Ruotsissa yleisemmässä käytössä on ollut puolestaan Östlundin oma sävelmä.

Ruotsiksi laulun sanat kuuluvat Nu vill jag sjunga om det blod. Amerikan lestadiolaiset laulavat laulua sanoilla I'm singing of the sacred blood.

Julkaistu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]