SMFR

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
SM-Fetisisti Ryhmä ry – SMFR
Perustettu 1996[1]
Toimiala Helsinkiläinen kinky-yhdistys jonka tarkoituksena on edistää tietoisuutta BDSM:stä, sado­ma­so­kis­mista ja fetisismistä, vai­kut­taa yhteis­kun­nal­li­sesti moni­muo­toisen sek­su­aa­li­kult­tuurin puo­lesta ja järjestää tapaa­mis­mah­dol­li­suuksia[1]
Kotipaikka PL 13, 00561 Helsinki[2]
Toiminta-alue Helsinki[2]
Aiheesta muualla
Sivusto

SM-Fetisisti Ryhmä ry (Sadomasokismi-fetisistiryhmä) on vuonna 1996 perustettu helsinkiläinen yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on jakaa tietoa sadomasokismista ja fetisismistä, vaikuttaa yhteiskunnallisesti monimuotoisen seksuaalikulttuurin puolesta sekä järjestää tapaamismahdollisuuksia (klubeja, bileitä, yms.) BDSM:stä ja fetisseistä kiinnostuneille aikuisille.[3][4]

SMFR piti ensimmäisen virallisen kokouksensa vuonna 1997, jolloin päätettiin rekisteröitymisestä ja nimestä. Sitä ennen kokoontumiset olivat vapaamuotoisia.

SMFR tekee yhteistyötä muiden alan yhdistysten kanssa (mm. Bizarre Club) ja järjestää bussikuljetuksia näiden tapahtumiin. SMFR:n tapahtumissa noudatetaan käytösetikettiä, joka kieltää esimerkiksi toisten koskemisen ilman heidän lupaansa.

Yhdistys voitti Vuoden kinkytekopalkinnon vuonna 2016.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Aloitussivu SMFR. Viitattu 25.8.2023.
  2. a b SM-Fetisisti Ryhmä ry Suomen Asiakastieto Oy. Viitattu 25.8.2023.
  3. Ruokamo, Kaisa: Exit esittelee Suomen kinkymestat. exit, 4/2004.
  4. Massa, Silja: Helsinkiläiset jonottavat sidontakursseille: Tekikö Fifty Shades of Grey alistusleikeistä arkipäivää? nyt.fi. 12.2.2015.
  5. MiaQ: Vuoden Kinkyteko Rsyke ry. Arkistoitu 3.2.2022. Viitattu 10.2.2022.
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.