Russell Brand

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Russell Brand Performing In London 2008

Russell Edward Brand (synt. Gray, Essex, Englanti 4. kesäkuuta 1975) on brittiläinen koomikko, näyttelijä, kirjailija ja kolumnisti. Brand tuli tunnetuksi kotimaassaan Big Brother ohjelman spin-off realitysarjan Big Brother My Big Mouthin juontajana sekä omasta radio-ohjelmastaan. Hän on esiintynyt myös monissa elokuvissa.

Russellin suosiota kotimaassaan lisäsivät hänen oma kuusiosainen liveshow The Russell Brand Show vuonna 2006. Tämän jälkeen hän sai oman toisen shownsa Russell Brand's Got Issues, joka oli debattiohjelma. Russell juonsi 2007 BRIT Awardsin, jolloin hän sai tunnettavuutta myös muualla Euroopassa. 2007 syksyllä näytettiin Russell Brand's Ponderland sarjaa, jossa Russell pohtii jotain tiettyä aihetta näyttäen vanhoja pätkiä aiheeseen liittyen ja vitsaillen.

Hän tuli erittäin tunnetuksi myös Yhdysvalloissa kun hän juonsi vuoden 2008 MTV Music Awardsin ja myöhemmin hän vieraili tunnetuissa amerikkalaisissa talk show -ohjelmissa kuten Late Night with Conan O'Brien ja Jimmy Kimmel Live!. Brand oli naimisissa laulaja Katy Perryn kanssa. He kihlasivat toisensa joulukuussa 2009 jo neljän kuukauden seurustelun jälkeen ja menivät naimisiin lokakuussa 2010.He kuitenkin erosivat 30.12.2011 14 kuukauden avioliiton jälkeen. Hän juontaa nykyään vaihtoehtoista The Trews-uutisohjelmaa Youtube-kanavallaan, joka keskittyy yhteiskunnallisiin epäkohtiin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]