Roscoe Lee Browne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Roscoe Lee Browne vuonna 1979.

Roscoe Lee Browne (2. toukokuuta 1922 Woodbury, New Jersey11. huhtikuuta 2007 Los Angeles) oli yhdysvaltalainen näyttelijä, joka loi uraa televisiossa, teatterissa ja elokuvissa. Hänet tunnettiin tummasta bassoäänestään, ja useimmiten hän saikin näyteltäväkseen sivistyneitä ja arvovaltaisia roolihahmoja.

Nuorempana Browne oli yleisurheilija, ja hän voitti 1 000 jaardin juoksussa Yhdysvaltain hallimestaruuden vuosina 1950 ja 1951.[1] Sittemmin hän joutui lopettamaan urheilijanuransa vammautumisen vuoksi.

Browne tuli tunnetuksi komediasarjasta Kupla, jossa hän näytteli piikikästä ja sivistynyttä hovimestari Saundersia. Pienempiä rooleja hän näytteli muun muassa sarjoissa Perhe on pahin, Bonanza, Apinoiden planeetta, The Cosby Show, A Different World, Shield – lain varjolla ja Kova laki. Hän näytteli myös lukuisissa elokuvissa ja toimi äänenä muun muassa elokuvissa Babe – urhea possu, Babe suurkaupungissa ja Aarreplaneetta.

Browne kuoli syöpään Los Angelesissa 2007.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. USA Indoor Track & Field Champions: Men's 800 m USA Track & Field. Arkistoitu 18.5.2021. Viitattu 6.7.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.