Ronnie Radke

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ronald Joseph Radke

Falling in Reverse-Rock im Park 2014- by 2eight DSC9306.jpg
Ronnie Radke esiintymässä Falling in Reversen kanssa Rock im Parkissa 2014

Syntynyt 15. joulukuuta 1983 (ikä 34)
Yhdysvaltain lippu
Kotoisin Nevada, Las Vegas, Yhdysvallat
Taiteilijanimet Ronnie Radke
Aktiivisena 1998–
Tyylilajit Punk, Rock
Laulukieli englanti
Ammatit laulaja-lauluntekijä
Soittimet laulu, kitara, piano
Yhtyeet Escape the Fate, Falling in Reverse
Levy-yhtiöt Epitaph
Kotisivut www.fallinginreverse.com/
MusicBrainz

Ronald Joseph "Ronnie" Radke (s. 15. joulukuuta 1983)[1] on yhdysvaltalainen muusikko ja säveltäjä. Hän on Falling in Reversen perustaja ja laulaja. Hän on myös Escape the Faten entinen laulaja ja perustajajäsen.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ronald Joseph Radke syntyi 15. joulukuuta 1983 St Roses-sairaalassa, Las Vegasissa Nevadassa Yhdysvalloissa. Hän kasvoi isänsä, isoveljensä Anthonyn ja isoäitinsä kanssa. Radken äiti hylkäsi lapsensa tuntemattomasta syystä Radken ollessa pieni.

Radke oppi soittamaan kitaraa sekä pianoa ensimmäisissä bändeissään. Hän tapasi Max Greenin kykykilpailussa. Radken mikrofoni tippui lavalle ja Green nosti sen ja ojensi sen hänelle. He ystävystyivät nopeasti, ja Green soitti bassoa sekä Escape the Fates:sa että Falling in Reverse:ssä. Ystävyksiä yhdistää muun muassa sama syntymäpäivä sekä kasvaminen ilman toista vanhempaa. Radke kirjoitti kappaleen "Caught Like A Fly" Greenille.

Radke sai ehdollista vankeutta kuolemantuottamuksesta vuonna 2006 ja tästä syystä hänet erotettiin Escape the Fate:sta. Radke oli mukana joukkotappelussa, jonka seurauksena nuori poika menehtyi. Radken ystävä ampui pojan ja myöhemmin teki itsemurhan. Radke pantiin vastuuseen kuolemasta, sillä hän oli järjestämässä joukkotappelua. Hän jäi ehdollisen aikana kiinni huumeista vuonna 2008[2]. Radke istui vankilassa noin 2,5 vuotta. Hänet vapautettiin joulukuussa 2010.

Radke perusti uuden yhtyeen nimeltä Falling in Reverse vapauduttuaan vankilasta. Albumi The Drug In Me Is You on julkaistu 26. heinäkuuta 2011. Radke kertoo haastattelussa tehneensä musiikkia myös vankilassa ollessaan ja miettineensä laulujen julkaisua vankilasta käsin.

Radken isoveli Anthony menehtyi 10. elokuuta 2013 onnettomuudessa[3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Ronnie Radke.