Riuttaskorven virkistysmetsä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Riuttaskorven virkistysmetsä
Sijainti kartalla
Sijainti kartalla
Sijainti Pirkanmaa
Lähin kaupunki Ylöjärvi
Koordinaatit 61°56′N, 023°26′E
Pinta-ala 16 km²
Hallinto Metsähallitus

Riuttaskorven virkistysmetsä sijaitsee valtion omistamilla mailla Ylöjärvellä Pirkanmaalla. Metsähallituksen hoitovastuulla olevan virkistysmetsän pinta-ala on 16 neliökilometriä. Ylöjärven pohjoisosassa Kurussa sijaitseva alue kuuluu Suomenselän vedenjakajan saloseutuun ja on melko suosittu päiväretkeilykohde.

Virkistysmetsän läpi kulkee Seitsemisen kansallispuistosta Helvetinjärven kansallispuistoon johtava vaellusreitti, joka on osa Pirkan Taival -reitistöä. Alueella on luontopolkuja ja polkujen varsilla on useita nuotio- ja telttapaikkoja, opastuspisteitä, keittokatos ja näkötorni. Haukijärven rannalla on näkötorni, varaustupa, nuotiopaikka ja keittokatos. Torttilantien itäpuolella on virkistysmetsään kuuluva Suutarilankoski, jonka rannalla on nuotiopaikka. Koskessa on sijainnut vesivoimalla toimiva mylly, josta on enää pieniä vihjeitä jäljellä.

Alueen halki kulkee Keihäsjoen reitti, joka on aiemmin toiminut uittoväylänä ja joka soveltuu melontaan korkean veden aikaan.

Alueesta liikkuu paljon tarinoita, mikä on innoittanut muun muassa J. L. Runebergia kirjoittamaan Vänrikki Stoolin tarinoihin kertomuksen matkamiehen näystä[1].

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]