Riihimäen Säästö-Karit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Riihimäen Säästö-Karit
Perustettu 1984
Lakkautettu 2019
Toimiala vähittäiskauppa

Riihimäen Säästö-Karit oli halpakauppaketju. Sillä oli seitsemän myymälää. Riihimäen Säästö-Karit perustettiin vuonna 1984. Tokmanni-kauppaketju osti Lopen myymälän vuonna 2019 ja sulautti sen itseensä.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Säästö-Karit vuonna 1984 perustanut Kari Väkiparta muistaa, miten kauppa kävi Riihimäen myymälässä 80-luvun lopulla.

– Sadan neliön myymälässä paras kassa löi 75 000 markkaa päivässä. Meillä oli myynnissä Kiinan uutuuksia, joita ei muualta saanut. Ihmiset kulkivat liikkeessä vieri vieressä ja osa jonotti ulkona että pääsee kauppaan, Väkiparta muistelee hymyillen.

Parhaimmillaan yrityksellä oli yli 60 työntekijää.

Säästö-Karien Lopen liike rakennettiin vuonna 1990. Siitä on tullut tärkeä kauppapaikka lähiseudun asukkaille, joilla ei ole ollut liiemmin muita vaihtoehtoja kuin Lopen S-Market tai matka Riihimäen keskustaan.

Säästö-Karien kulta-aikaa oli 1990-luvun alku, jolloin yrityksellä oli myymälä seitsemällä paikkakunnalla, muun muassa Hämeenlinnassa, Valkeakoskella ja Karkkilassa.

– Silloin kilpailu ei ollut vielä niin kovaa. Rautakauppojen hinnat olivat aidosti rautakauppojen hintoja eli selvästi korkeampia. Siinä ei paljon vaadittu, että pystyi myymään niiden hintojen alle.

Kilpailun kiristyminen laski hintoja kaikkialla, myös erikoisliikkeissä. Pienet halpakaupat joutuivat yhä ahtaammalle kun isot ketjut pystyivät tilaamaan tavaraa selvästi edullisemmin.[2]

Tavaratalot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riihimäen Säästö-Kareilla oli myymälät seuraavilla paikkakunnilla:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]