Richard Jeni

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Richard John Colangelo eli ”Jeni” (14. huhtikuuta 1957 Brooklyn, New York10. maaliskuuta 2007 Los Angeles, Kalifornia) oli yhdysvaltalainen näyttelijä ja koomikko. Hän syntyi italialais-amerikkalaiseen perheeseen Brooklynissä, New Yorkissa.

Jeni valmistui Hunter Collegesta. Hän esiintyi muun muassa usein The Tonight Show'ssa ja omassa Platypus Manissa -sarjassaan sekä Oscar-palkitussa elokuvassa The Mask – naamio (1994). Vuonna 2004 Comedy Central sijoitti hänet 57. sijalle ”kaikkien aikojen 100 parhaan stand up -koomikon” listalla.

Jeni oli katolinen. Hän seurusteli kuolemaansa edeltäneinä kolmena vuotena televisiotoimittaja Amy Murphyn kanssa ja teki viimeisen esiintymisensä helmikuussa 2007.

Jeni ampui itseään kotonaan West Hollywoodissa maaliskuussa 2007. Hänet löydettiin elossa, mutta vakavasti haavoittuneena, ja hän kuoli vammoihinsa Cedars-Sinai Medical Centerissä Los Angelesissa. Hänen omaisensa vahvistivat kuoleman itsemurhaksi ja myönsivät lisäksi, että Jenillä oli todettu vaikea masennus ja psykoosioireita.

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.