Reuters

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Reuters Group Limited, Reuters Group PLC
Reuters 2008 logo.svg
Yritysmuoto tytäryhtiö
Perustettu 1851
Perustaja Paul Julius Reuter
Kotipaikka Lontoo
Toimiala uutistoimisto
Liikevaihto 2 605 milj. £
Liikevoitto 213 milj. £
Omistaja Thomson Reuters
Kotisivu www.reuters.com
Reutersin tutkimuskeskus Lontoossa
Reutersin päämaja

Reuters Group plc on maailmanlaajuisesti toimiva brittiläinen uutistoimisto ja taloustietoa välittävä yritys.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saksalaissyntyinen Paul Julius Reuter perusti 34-vuotiaana vuonna 1851 lennätinkeskuksen Aacheniin, Belgian ja Hollannin rajalle, josta hän lähetti sähkösanomia ja uutisia Berliiniin. Myöhemmin Brysseliin lähetettiin lennättimellä viestejä. Vuonna 1851 Reuter muutti Lontooseen, jossa hän lähetteli sähkösanomia Doverin ja Calais’n välillä. Pian yritys laajeni ja hän listasi sen Lontoon pörssiin. Heti sen jälkeen Pariisin ja Lontoon välille avattiin lennätinlinja. Vuonna 1865 hän perusti Reuter’s Telegram Companyn (Reuterin sähkösanomayhtiö). Reuterista tuli Britannian kansalainen vuonna 1857.

Reutersin yritys lähetti ensimmäisenä isoja uutisia Eurooppaan, kuten tiedon Yhdysvaltain presidentin Abraham Lincolnin murhasta vuonna 1865.

Nykyaika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyään Reutersilla on toimistoja yli 200 kaupungissa ja 94 maassa ja se tarjoaa uutisia 19 eri kielellä. Vuonna 1984 siitä tuli julkinen yritys ja se listautui uudelleen Lontoon pörssiin ja NASDAQ:iin Yhdysvaltoihin.

Vuodesta 1939 Reutersin pääkonttori oli Lontoon Fleet-kadulla, mutta vuonna 2005 se muutti isompaan rakennukseen Canary Wharfiin. Yrityksen Pohjois-Amerikan pääkonttori sijaitsi Times Squarella New York Cityssä.

Reuters yhdistyi huhtikuussa 2008 kanadalaisen The Thomson Corporation -yhtiön kanssa Thomson Reuters -nimiseksi yhtiöksi.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Reuters.
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.