Reiner Knizia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Reiner Knizia (2008)

Reiner Knizia (s. 1957) on saksalainen lautapelisuunnittelija.[1] Knizia opiskeli matematiikkaa Ulmin yliopistossa Saksassa ja Syracusen yliopistossa Yhdysvalloissa, valmistuen matematiikan tohtoriksi Ulmista. Hän muutti Englantiin vuonna 1993 ja työskenteli taloustutkijana. Kymmeniä hänen suunnittelemiaan pelejä oli jo julkaistu ennen kuin hän alkoi päätoimiseksi pelisuunnittelijaksi vuonna 1997. Häntä pidetään yhtenä merkittävimmistä tai jopa merkittävimpänä lautapelisuunnittelijana, ja vuonna 2007 hänen suunnittelemiaan pelejä oli julkaistu yli 300.[1] Knizian kaupallisesti menestynein peli on Taru sormusten herrasta, joka on julkaistu 17 kielellä ja jota on myyty yli miljoona kappaletta.

Kniziaa pidetään eräänä parhaista pelimekaniikan suunnittelijoista, mutta hänen heikkoutenaan pidetään pelin teeman näkymättömyyttä pelin kulussa. Knizia on voittanut Deutscher Spiele Preisin neljästi.[1]

Knizian suunnittelemia pelejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Mikko Saari: ”Tunnettuja suunnittelijoita - Reiner Knizia”, Uudet lautapelit, s. 15 - 16. BTJ Kustannus, 2007. ISBN 978-951-692-641-7.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]