Ravitsemusterapeuttien yhdistys

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry (RTY) on vuonna 1970 perustettu akavalaisen Agronomiliiton jäsenyhdistys. RTY on monialaisen jäsenistönsä palvelu- ja koulutusjärjestö, joka toimii yliopistokoulutetut ravitsemusasiantuntijat kokoavana verkostona ja edistää jäsentensä ammatillisia etuja.

Ravitsemusterapeuttien yhdistyksen jäsenillä on ylempi yliopistotutkinto: terveystieteiden (TtM), elintarviketieteiden (ETM), maatalous- ja metsätieteiden (MMM) tai terveydenhuollon (THM) maisterin, lisensiaatin tai tohtorin tutkinto ravitsemustiede pääaineena. Yhdistyksessä on noin 800 jäsentä[1], joista osa on ravitsemustieteen opiskelijoita. Noin puolella jäsenistöstä on Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) myöntämä laillistetun ravitsemusterapeutin pätevyys. Ravitsemusterapeuttien yhdistyksen jäsenet työskentelevät laaja-alaisesti ravitsemuksen parissa, esimerkiksi tutkijoina yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa, ravitsemusasiantuntijoina järjestöissä ja elintarviketeollisuudessa, asiantuntijatehtävissä ruokapalvelualalla, suunnittelijoina valtion ja kuntien hallinnossa sekä ravitsemusterapeutteina terveydenhuollossa.

Yhdistys julkaisee neljästi vuodessa ilmestyvää Ravitsemusasiantuntija-lehteä. Lisäksi yhdistys tuottaa ja myy ravitsemusohjausmateriaalia ja järjestää vuosittain ammattilaisten täydennyskoulutustapahtuman, Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tietoa yhdistyksestä RTY. Viitattu 30.7.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]