Ravitsemusterapeuttien yhdistys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry (RTY) on vuonna 1970 perustettu akavalaisen Agronomiliiton jäsenyhdistys.

RTY:llä on monialainen jäsenistö. Sen jäsenet työskentelevät laaja-alaisesti ravitsemuksen parissa, esimerkiksi tutkijoina yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa, ravitsemusasiantuntijoina järjestöissä ja elintarviketeollisuudessa, asiantuntijatehtävissä ruokapalvelualalla, suunnittelijoina valtion ja kuntien hallinnossa, yrittäjinä sekä ravitsemusterapeutteina terveydenhuollossa.

Yhdistyksen jäsenillä on ylempi ravitsemustieteellinen yliopistotutkinto: terveystieteiden (TtM), elintarviketieteiden (ETM), maatalous- ja metsätieteiden (MMM) tai terveydenhuollon (THM) maisterin, lisensiaatin tai tohtorin tutkinto. Yhdistyksessä on runsaat 800 jäsentä[1], joista osa on alan opiskelijoita.

Ravitsemustieteellistä yliopistotutkintoa voi opiskella muun muassa Helsingin yliopistossa ja Itä-Suomen yliopistossa. Laillistetun ravitsemusterapeutin pätevyyden voi nykyisin saada vain Itä-Suomen yliopistossa suoritettujen ravitsemusterapialinjan maisteriopintojen jälkeen. Varsinaisen laillistuksen myöntää Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira).

RTY edistää hyvää ravitsemusta ja ravitsemushoitoa. Yhdistys toimii Agronomiliiton edunvalvonnan kumppanina. Yhdistys julkaisee neljästi vuodessa ilmestyvää Ravitsemusasiantuntija-lehteä. Lisäksi yhdistys tuottaa ja myy ravitsemusohjausmateriaalia ja järjestää vuosittain ammattilaisten täydennyskoulutustapahtuman, Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tietoa yhdistyksestä RTY. Viitattu 30.7.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]