Ravitsemusterapeuttien yhdistys

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry (RTY) on vuonna 1970 perustettu akavalaisen Agronomiliiton jäsenyhdistys. RTY on monialaisen jäsenistönsä palvelu- ja koulutusjärjestö, joka edistää jäsenistönsä etuja ja kilpailukykyä.

Ravitsemusterapeuttien yhdistyksen jäsenillä on ylempi yliopistotutkinto: terveystieteiden (TtM), elintarviketieteiden (ETM), maatalous-metsätieteiden (MMM) tai terveydenhuollon (THM) maisterin, lisensiaatin tai tohtorin tutkinto ravitsemustiede pääaineena. Yhdistyksessä on noin 800 jäsentä, joista osa on ravitsemustieteen opiskelijoita. Noin puolella jäsenistöstä on Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) myöntämä laillistetun ravitsemusterapeutin pätevyys. Ravitsemusterapeuttien yhdistyksen jäsenet työskentelevät ravitsemuksen parissa, esimerkiksi tutkijoina yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa, ravitsemusasiantuntijoina järjestöissä ja elintarviketeollisuudessa, asiantuntijatehtävissä ruokapalvelualalla, suunnittelijoina valtion ja kuntien hallinnossa sekä ravitsemusterapeutteina terveydenhuollossa.

Yhdistys julkaisee neljästi vuodessa ilmestyvää lehteä Bolus – ravitsemuksen asiantuntija. Lisäksi yhdistys tuottaa ja myy ravitsemusohjausmateriaalia ja järjestää vuosittain ammattilaisten täydennyskoulutustapahtuman, Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]