Rautatieläisten talo (Tampere)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rautatieläisten talo Tampereella

Rautatieläisten talo sijaitsee Tampereella Hämeenkatu 2:ssa. Uusrenessanssityylisen talon suunnitteli arkkitehti Bruno Granholm 1896. Talo oli alun perin kaksikerroksinen mutta sitä korotettiin 1921 yhdellä kerroksella. Kun Hämeenkadun ja Rautatienkadun pintaa alennettiin Tampereen uuden päärautatieaseman rakennustöiden yhteydessä 1930-luvun alussa Rautatieläisten talon kellarikerros muutettiin 1936 liiketiloiksi niin että talo on nykyisin nelikerroksinen.

Talo rakennettiin alun perin rautatievirkamiesten asuintaloksi. Nykyisin siinä on liike- ja toimistotiloja. Talo nimettiin vuonna 1997 Berthaksi siinä aikoinaan asuneen asemapäällikkö Johan Gustav Johanssonin rouvan Berthan mukaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]