Ramush Haradinaj

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ramush Haradinaj.

Ramush Haradinaj on kosovonalbaani, joka on entinen Kosovon vapautusarmeijan (KLA) johtaja sekä entinen Kosovon pääministeri. Haradinaj johtaa Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK) -puoluetta.

Haradinaj oli kahdesti syytettynä YK:n Jugoslavia-tuomioistuimessa rikoksista ihmisyyttä vastaan vuosina 1998–1999 Kosovon sodan aikana. Syyttäjien mukaan Haradinaj ja kaksi muuta Kosovon vapautusarmeijan johtajaa Idriz Balaj ja Lahi Brahimaj syyllistyivät murhiin ja kidutukseen komentaessaan Kosovon vapautusarmeijaa, kun Kosovon albaanit häätivät serbejä Serbian tuolloisesta maakunnasta. Syyttäjät vaativat syytetyille 20 vuoden vankeusrangaistusta. Haradinaj vapautettiin vuoden 2012 lopussa toistamiseen murha- ja kidutussyytteistä. Tuomioistuin katsoi, etteivät todisteet Haradinajia ja kahta muuta syytettyä vastaan olleet riittäviä tai uskottavia.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wallius, Anniina: Kosovon entinen pääministeri vapautettiin toistamiseen murha- ja kidutussyytteistä 29.11.2012. Yle Uutiset. Viitattu 3.12.2012.